UMIRAO DOZIVAJUĆI LEKARE Upalite sveće za mene, ne mogu više da dišem!

POSLEDNJA PORUKA UMIRUĆEG MLADIĆA

UMIRAO DOZIVAJUĆI LEKARE Upalite sveće za mene, ne mogu više da dišem!

Društvo -
Danijel Marinković (24) preminuo na VMA od posledica sepse nakon transplantacije koštane srži. Njegova majka kaže da se ugušio, lekari tvrde da su uradili sve što su mogli

BEOGRAD - Moje dete je umiralo samo u bolnici u mukama, dozivajući lekare. Slao nam je poruke da se guši i da mu pomognemo, a doktori su nam rekli da previše brinemo i da smo dosadni!Kroz suze počinje svoju ispovest Dragana Marinković iz sela Bogave kod Despotovca, čiji je sin Danijel (24) preminuo na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu 24. oktobra, posle transplantacije koštane srži, od posledica sepse. Danijel je godinu dana bolovao od leukemije i, posle uspešno obavljene četiri jake hemoterapije u bolnici u Kragujevcu, 29. septembra prebačen je na VMA kako bi primio još jednu terapiju i dobio koštanu srž.Oticalo mu grlo- Koštana srž je dopremljena avionom iz Nemačke, transplantacija je urađena 14. oktobra i dobro je prošla. Međutim, Danijel je ubrzo krenuo da se žali da mu nije dobro i da mu otiču jezik i grlo, a lekari su nam tvrdili da to tako treba i da sam mora da se izbori s tim - priseća se Marinkovićeva.Ona dodaje da je za njenog sina u bolnici bila zadužena doktorka Marija Elez. Danijelu je u subotu 24. oktobra naglo pozlilo i pokušavao je da dozove lekare.- Sin mi je od ranog jutra slao poruke koje ću pamtiti do kraja života: „Zovi, ne mogu da dišem“, „Da zoveš dr Mariju Elez i pitaš je kad dolazi, ugušiću se“, „Ja bih zvao da imam glasa“, „Vilica mi je prikleštila jezik i ne pomera se, slabo dišem“, „Kupujte sveće, molite se“... Poslao nam je desetak poruka, a onda je oko jedan sat odjednom prestao da se javlja i mi smo se zabrinuli - otkriva majka Dragana.Kaže da je porodica više puta zvala VMA, gde su im, kako kažu, rekli da „dežurna doktorka Marija Elez nije dužna da bude tu“. Nesrećni mladić je istog dana preminuo od posledica sepse.Loše prognoze- Moj sin je preživeo teške hemoterapije i pobedio leukemiju, a na otpusnoj listi piše da je umro od sepse. On se zapravo ugušio - naglašava majka.Ipak, na VMA kažu da su uradili sve što je u njihovoj moći:- Danijel Marinković je primljen s leukemijom, što je samo po sebi teška dijagnoza, i prognoze nisu bile dobre. Pacijentu je pružena sva potrebna pomoć.

Brat NenadREKLI SU DA SE NE UMIRE OD TRANSPLANTACIJEMoram da zahvalim lekarima u Kragujevcu, divnim ljudima koji su mnogo pomogli mom bratu. Pričali su da će biti teško za celu porodicu, ali mi smo se izborili. S druge strane, u Beogradu su nas tešili da će sve biti dobro i da od transplantacije niko nije umro, a vidite šta se desilo - kaže Nenad Marinković (21), brat preminulog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track