PRETERAO: Ružić se sprda s Vučićem i Dačićem

Niko mu ništa ne može

PRETERAO: Ružić se sprda s Vučićem i Dačićem

Politika -
Dačić je toliko ljut da neće ni da se čuje s Ružićem. Njegova sudbina rešiće se na sednici Predsedništva stranke sledećeg vikenda

BEOGRAD - O sudbini potpredsednika SPS Branka Ružića, koji se prošle nedelje pohvalio da je bio u društvu navijača Partizana Igora Mikića, poznatog po vređanju premijera Aleksandra Vučića, odlučivaće se na sednici Predsedništva stranke najverovatnije sledećeg vikenda, saznaje Kurir.Ružićeve kolege u SPS, kako navodi naš izvor, nezadovoljne su njegovim ispadom, a lider stranke Ivica Dačić toliko je besan da nije želeo ni da ga pozove.- Svi u Predsedništvu veoma su ljuti na njega, pogotovo što mu ovo nije prvi ispad. Međutim, on se nije mnogo potresao zbog toga. Mislim da ni sam Ružić ne zna zašto je to uradio, niti je mogao da nam objasni zašto je okačio fotografiju na kojoj je sa Mikićem, niti zašto je pohvalio čoveka koji je u direktnom prenosu utakmice Srbija - Albanija vređao premijera - ističe izvor Kurira iz SPS.Kolege besneDa je potpredsednik socijalista ovoga puta preterao u samovolji potvrdio je i Dačić, koji je ponovio da partija ima jasno definisanu politiku koja znači koaliciju sa SNS i Vučićem.- Kome to nije prihvatljivo, ne može da bude član rukovodstva SPS - rekao je Dačić i dodao da će stranački organi „još jednom potvrditi ili doneti drugi stav prema koaliciji“.Dačić je istakao da nema vremena da se bavi ovim pitanjima jer su na dnevnom redu teme poput prijema Kosova u Unesko.- Rekao sam da je to nedopustivo ponašanje i svesni smo da je napravljena greška. To štetno utiče na odnose u vladajućoj koaliciji jer izaziva manjak poverenja i to ne sme da se ponavlja - istakao je Dačić.Da nema poverenja u koaliciji potvrđuju i izjave naprednjaka, a šef SNS u parlamentu Zoran Babić za Kurir kaže da je licemerno to što je SPS deo Vlade, a otvoreno radi protiv premijera.- SPS neka odluči da li će im ubuduće program biti podrška huliganima i probisvetima! Ako je tako, srećan im put! Mi imamo mnogo važnija posla, a to su ozdravljenje ekonomije, nova radna mesta i pokretanje proizvodnje - poručio je Babić socijalistima.Ne potresa seDačićeva upozorenja Ružiću, prema rečima analitičara Dragomira Anđelkovića, uđu na jedno, a izađu na drugo uvo.- Ružić je veoma samouveren i verujem da misli da nema razloga da se pravda i objašnjava se ni sa kim. Na taj način pokazuje da ga je baš briga i za Vučićev i za Dačićev stav. On misli da je nedodirljiv, te zbog toga i da nema potrebe da objašnjava svoje postupke, koji iskaču od ostatka SPS - kaže analitičar.

Aleksandar VučićNEK RADE ŠTA HOĆE, BAŠ ME BRIGA!Na pitanje šta očekuje od lidera SPS Ivice Dačića u vezi sa ponašanjem Branka Ružića, premijer Srbije Aleksandar Vučić je istakao da ne očekuje ništa i da ga je „baš briga“ za te priče.- Partijskim stvarima se ne bavim. A to što je SPS našao nekoga koji će da vikne: „Vučiću, pederu“, pa je to neki dokaz nečeg. Za ovakve gluposti neću nikom da se pravdam, niti da odgovaram. Neka rade šta hoće, ne tiče me se - poručio je Vučić.

Pljuvao, pa liže Pokajnički status na Fejsbuku RUŽIĆ: MNOGO SE IZVINJAVAMPotpredsednik SPS Branko Ružić setio se, posle pet dana, da se oglasi, i to ponovo preko Fejsbuka.- Imam iskrenu želju, odgovornost i potrebu da stavim tačku na bespotrebno podignutu političku temperaturu koja ugrožava normalno funkcionisanje partnerskih odnosa dva najvažnija koaliciona partnera u Vladi. Moj motiv ni na koji način nije bio utemeljen u želji da osporim, oponiram ili devalviram rad reformske vlade, čiji je dragocen i vredan deo stranka čiji sam potpredsednik - napisao je Ružić i dodao da je samo želeo da demantuje ranije navode o njegovoj umešanosti „u instruiranje Mikića da verbalno napadne premijera tokom utakmice“ i da pokaže da su se tek sada upoznali.- Osećam potrebu da izrazim žaljenje i izvinjenje zbog pogrešnog utiska koji se stekao u javnosti, kao i dvojici lidera Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću, čiji je odnos stub vladajuće koalicije i garant moderne evropske Srbije - napisao je Ružić i ukazao na „monolitnost rukovodstva SPS u pogledu strateške političke orijentacije“.

Ivica DačićZEMLJE KVINTE VEĆ PRAVE SPISKOVE ZA KIM! Glasanje o predlogu za članstvo Kosova u Unesku može se očekivati na Generalnoj konferenciji te organizacije oko 9. novembra, najavio je šef diplomatije Ivica Dačić i upozorio da kosovski zvaničnici uz pomoć zemalja Kvinte rade sve što je u njihovoj moći kako bi izgurali svoju zamisao.- Predstavnici zemalja Kvinte, pored svih problema s kojima se Evropa susreće, ovih dana prave spiskove ko će glasati za, a ko protiv. Toliko im je bitna ova tema - rekao je Dačić i dodao da je, uprkos tome, optimista, te da će rezultat glasanja biti povoljan za Srbiju, te da ćemo se boriti do kraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track