FORUM BEOGRADSKIH GIMNAZIJA: Povucite odluku o jednokratnoj pomoći prosvetarima
Foto: Beta

Pozvaće sindikate na štrajk

FORUM BEOGRADSKIH GIMNAZIJA: Povucite odluku o jednokratnoj pomoći prosvetarima

Društvo -
Forum beogradskih gimnazija pozvao je danas Vladu Srbije da povuče odluku o isplati pomoći prosvetnim radnicima u iznosu od 7.000 dinara, jer bi isplata tog iznosa predstavljala "krajnje poniženje za prosvetne radnike"

Forum beogradskih gimnazija je dodao da će, u slučaju da Vlada Srbije i dalje bude najavljivala isplatu pomoći, pozvati kolege u školama u Srbiji da odbiju da prime pomoć, a sve sindikate u Srbiji na potpuni štrajk.

"Premijer Aleksandar Vučić se duboko ogrešio o srpsko obrazovanje time što je prvo ponudio nesrećni iznos od 6.000 dinara, a zatim za 1.000 dinara povisio svoju 'ponudu'. Svom političkom marketingu, premijer je dodao i sasvim netačnu tvrdnju 'da su sindikati toliko i tražili' i time celoj javnosti prosvetare prikazao kao prosjake koji ne traže mnogo, pa im mnogo ne treba ni dati", navodi se u saopštenju Foruma.

Ta organizacija je navela da je prava istina da je Vlada Srbije sa sindikatima potpisala sporazum u kojem se, između ostalog, obavezala da zaposlenima u ovoj godini, na ime poboljšanja materijalnog položaja, isplatiti "do iznosa jedne plate".

"Pored toga što bi predstavljala krajnje poniženje za prosvetne radnike, ova pomoć bi štetno delovala u javnosti, koja već godinama ima sve negativniji stav prema našem obrazovanju. Sama vest da će učitelji i nastavnici naše dece dobiti pomoć ravnu najbednijoj socijali, svešće prosvetu na nivo prosjaka kojem treba udeliti crkavicu, a 'velike donatore' poštedeti velikih izdvajanja", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track