DANAS JE POSLEDNJI DAN: Ističe rok za uplatu 4. rate poreza na imovinu, a ko ne plati...
Foto: Printskrin

Upravi javnih prihoda

DANAS JE POSLEDNJI DAN: Ističe rok za uplatu 4. rate poreza na imovinu, a ko ne plati...

Društvo -
BEOGRAD - Danas je poslednji dan za uplatu četvrte i poslednje rate poreza na imovinu za ovu godinu u predviđenom roku, potvrđeno je u Upravi javnih prihoda Grada Beograda.

Iz Uprave poručuju da će onima koji imaju dugovanja dostaviti opomene, a nakon toga, ako ne plate iznose po izdatim opomenama, uslediće i prinudna naplata.

To važi jednako za građane, preduzetnike i preduzeća.

"Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza, obveznici izbegavaju i naplatu kamate, koja je zakonom propisna zbog kašnjenja u plaćanju, ali i prekršajnu odgovornost", navedeno je u odgovoru Uprave javnih prihoda.Kako su precizirali, obveznici se za sve informacije mogu obratiti nadležnim odeljenjima Uprave, a prijem stranaka je radnim danima od osam do 14 sati izuzev srede kada je prijem od osam do 20 sati.

Inače, zakonom je propisano da se za svaki dan kašnjenja u plaćanju ovog poreza obračunava zatezna kamata koja iznosi 16 odsto godišnje. Zakon je predvideo i prekršajne prijave, kao i novčane kazne.

Porez na imovinu plaća se u četiri rate. Rok za uplatu prve ističe 15. februara, druge 15. maja, treće 15. avgusta i četvrte 15. novembra. Naplata ovog poreza je u nadležnosti lokalnih samouprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja