ZUBATO SUNCE: Ujutru i uveče moguća poledica, na put nikako bez lanaca
Foto: AP Jan 2015

Vozači, pamet u glavu

ZUBATO SUNCE: Ujutru i uveče moguća poledica, na put nikako bez lanaca

Društvo -
BEOGRAD - JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da danas bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i da, ukoliko se odluče na putovanje, voze oprezno i pažljivo.

"Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji", navodi se u saopštenju.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta, autoputevima, kolovoz je uglavnom suv i snega nema, a slična je situacija i na državnim putevima prvog prioriteta mada je na nekim putevima kolovoz vlažan ili delimično vlažan.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Valjeva, Novog Pazara, Ivanjice. Na državnim putevima drugog prioriteta i ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Kosova, Novog Pazara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Beograda.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguće je stvaranje poledice, upozorava Auto-moto savez Srbije (AMS S) i apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje oprez u vožnji.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije Srbije, zadržavanje putničkih vozila na našim graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta, saopštio je AMSS.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, navodi se u saopštenju uz podsećanje da dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track