Najnovije vesti

TRAŽE POSAO, MOLE BOGA...: 45 odsto mladih u Srbiji nezaposleno, a i ne trude se
Foto: Youtube Printscreen

Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta

TRAŽE POSAO, MOLE BOGA...: 45 odsto mladih u Srbiji nezaposleno, a i ne trude se

Društvo
BEOGRAD - U Srbiji je 45 odsto mladih nezaposleno, a jedan od ključnih razloga za to je njihova neaktivnost, rečeno je na današnjem skupu "Karijerno vođenje i savetovanje - Koncept i inovacije".

Pomoćnica ministra omladine i sporta Snežana Klašnja je rekla da je glavni problem Srbije neaktivnost mladih, nezaposlenost i to što nemaju mogućnost da napreduju u karijeri. Prema njenim rečima, karijerno vođenje i savetovanje je "kao alatka i mehanizam za prevenciju tih problema".

Na skupu je ukazano da je 75 odsto mladih neangažovano i da je za karijerno vođenje i savetovanje bitna saradnja Ministarstava prosvete, rada i omladine, koja, kako je ocenjeno do sada bila uspešna. Pomoćnica ministra za rad, boračka i socijalna pitanja Ljiljana Džuver se saglasila da je karijerno vođenje i savetovanje preduslov za adekvatan i kontinuiran profesionalni razvoj svakog pojedinca i "prvi korak za njegov konkurentni ulazak na tržište rada".

"Taj sistem je takođe osnov za kvalitetan razvoj ljudskih resursa u svakoj zemlji i ključan faktor za ekonomski i društveni razvoj, svake, pa i naše zemlje", rekla je ona. Skup koji se održava u Kolarcu, organizovala je Beogradska otvorena škola u saradnji sa švajcarskom fondacijom Solidar.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...