NOVINARI SAGLASNI: Vlast ima omiljene medije koji su njeni dobošari
Foto: Fonet

Održana debata "Srbija u 2016"

NOVINARI SAGLASNI: Vlast ima omiljene medije koji su njeni dobošari

Društvo -
Medijska situacija u Srbiji će biti bolja kada država izađe iz medija, u koje je za protekle četiri godine uložila 60 miliona evra, čime je postala njihov glavni vlasnik, rečeno je u debati "Srbija u 2016".

Kolumnista Žarko Jokanović je izjavio da vlast ima omiljene medije i da premijer Aleksandar Vučić "vlada preko tabloida, što nema nikakve veze sa demokratijom".

"Funkcija Vučićevih medijskih dobošara je da se zabašure njegovi neuspesi i da se ne čuje krčanje creva, rekao je Jokanović. Idemo ka Abu Dabiju što se tiče slobode medija, a želimo da uđemo u Evropsku uniju", izjavio je Jokanović, koji smatra da je "ovo je šizofrena zemlja", ćemu mediji daju veliki doprinos.

Zoran Kesić je rekao da je njegova emisija "24 minuta sa Zoranom Kesićem" bija najgledaniji program televizije B92, osim crtaća "Sunđer Bob", ali da je obavešten da se neće emitovati do marta, jer za emisiju "nema para".

"Nema dokaza da se emisija ne emituje zbog želje jednog čoveka", izjavio je Kesić.

Prema oceni Nebojše Krstića, savetnika za medije nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, onaj ko je "sklonio" emisiju "24 minuta sa Zoranom Kesićem" učinio je medveđu uslugu vlastima.

Glavna i odgovorna urednica Politike Ljiljana Smajlović smatra da svako ima pravo da kaže da se sprema državni udar.

"To nije jezivo, ali je jezivo kada ne možete da pročitate različita mišljenja", objasnila je Smajlović.

Kolumnista nedeljnika Vreme naveo je da je svojevremeno mogao da kritikuje poteze tadašnjeg šefa države Borisa Tadića, a da se sada u medijima sa većim tiražem ne može reći da je Vučić "sklon da povlači idiotske poteze".

(danas.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track