RFZO ODGOVARA ŠABIĆU: Mi ne lepimo podatke na knjižice
Foto: Twiter

Ograđuju se

RFZO ODGOVARA ŠABIĆU: Mi ne lepimo podatke na knjižice

Društvo -
RFZO je saopštio da ta ustanova samo izdaje zdravstvenu knjižicu i da "nema nikakve veze sa lepljenjem podataka na zdravstvenoj kartici".

Primena Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema kojim su predviđeni elektronski servisi su u toku, naveli su iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Republički fond samo izdaje zdravstvenu knjižicu, odnosno zdravstvenu karticu, navodi se u saopštenju Fonda povodom komentara poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljuba Šabića na Tviter nalogu.

Šabić je na svom Tviter nalogu objavio komentar koji se odnosi na kartice zdravstvenog osiguranja: Pametne elektronske zdravstvene kartice na koje lepe papirić sa brojem kartona - elektronsko doba na srpski način?

Iz Fonda ukazuju da nemaju nikakve veze sa lepljenjem podataka kao što su brojevi kartona ili interni podaci zdravstvene ustanove na zdravstvenoj kartici i da samo izdaje zdravstvenu knjižicu.

Zdravstvena kartica na sebi sadrži fizički vidljive podatke kao što su ime i prezime, datum rođenja i LBO osiguranika, broj zdravstvene kartice, koji su dovoljni za ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu u zdravstvenim ustanovama, navodi RFZO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track