OKANOVIĆ: Putari bi zbog neočišćenog snega morali u zatvor
Foto: Dragana Udovičić

Sankcije za nesavesno ponašanje

OKANOVIĆ: Putari bi zbog neočišćenog snega morali u zatvor

Društvo -
Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović smatra da će sneg prestati da iznenađuje putare onda kada oni budu počeli da snose pravne sankcije zbog neočišćenih saobraćajnica.

Meteorolozi za naredne dane najavljuju pogošanje vremena, a putari nam skreću pažnju na dodatni oprez i obaveznu upotrebnu zimske opreme u saobraćaju, jer će kolovozi biti vlažni što uz niske temperature u jutarnjim i večernjim satima može da izazove poledice.

Okanović je izrazio nadu da sneg ovoga puta neće iznenaditi putare. On kaže da su vremenski uslovi nekada takvi da i najsavesniji putari ne mogu da se izbore sa njima, ali da sneg koji je pao početkom godine uopšte nije bio toliko veliki i da su mnogi podbacili. Da se takve situacije više ne bi ponavljale, Okanović smatra da bi neko trebalo da ide u zatvor.

“Za nesavesno ponašanje mora da se ide u zatvor. Da li ste videli da je neko otišao u zatvor zbog leda na kolovozu i sl. Put mora biti bezbedan, zakon to jasno kaže. Ako ne možete da ispunite te uslove, morate da ga zatvorite i kraj priče. Kad neko pogine, kažu: 'Vozač nije prilagodio brzinu, pa takvi su putevi u Srbiji'”, rekao je on za N1 i podsetio da se u Srbiji ne vodi postupak ni protiv jednog putara, što ljude može navesti na pogrešan zaključak da imamo najbolje puteve na svetu.

Dok god izostaju sankcije, putari mogu da se ponašaju kako god hoće, smatra Okanović.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track