STIŽE NOVI LEDENI TALAS: Do utorka proleće, a onda potpuni obrt!
Foto: Nebojša Mandić

Temperatura i do 20 stepeni

STIŽE NOVI LEDENI TALAS: Do utorka proleće, a onda potpuni obrt!

Društvo -
BEOGRAD - Proleće krajem januara nije baš „normalna“ pojava jer, prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, otkad postoje merenja, poslednji dani januara uvek su najhladnija u Srbiji, a nas očekuje 10 stepeni više u odnosu na prosek.

Prosečna temperatura za kraj januara je od nula do pet, dok je za početak februara od dva do šest, međutim u utorak će u nekim predelima biti i do 20 stepeni, a ledeni talas ponovo nam stiže oko 9. februara.

- Za vikend promenljivo oblačno, s tim što je subota znatno svežija. Temperatura će se kretati od osam do 14 stepeni. Već od nedelje i ponedeljka dolaze topliji dani sa maksimalnom temperaturom do 15 stepeni.

Utorak će biti veoma topao i sunčan, a živa u termometru će prelaziti 15, dok će u Valjevu i Loznici ići i do 20 stepeni.

Sneg na Kopaoniku (Foto: Profimedia)
Sneg na Kopaoniku (Foto: Profimedia)

U sredu stiže slabije zahlađenje s kišom, prolaznog karaktera, a na višim planinama sneg, tempratura će biti u osetnijem padu - za 10 stepeni.

I naredni vikend ponovo će biti veoma topao uz pojačanu košavu. Međutim, oko 9. februara dolazi do jačeg zahlađenja, uz kišu susnežicu i sneg - kaže Đurić.

Sutra oblačno, do 15 stepeni

U Srbiji će sutra ujutru biti mestimicno sa maglom, atokom dana malo i umereno oblacno i toplo, na jugu i istoku sa dužim suncanim periodima.Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, duvaće slab, južni i jugoistocni vetar. Jutarnja temperatura biće od -1 do 5, najviša dnevna od 10 do 15 stepeni.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U Beogradu će biti malo i umereno oblacno i toplo sa jutarnjom temperaturom oko 5, a najvišom dnevnom oko 14 stepeni.

U ponedeljak još ujutru ponegde sa slabom kišom, zatim razvedravanje. Do četvrtka pretežno suncano i toplo. U noći između srede na cetvrtak na severu, a u cetvrtak u ostalim krajevima doći će do naoblacenja i zahladena sa kišom i susnežicom, na planinama sa snegom.

U petak se očekuje postepeni prestanak padavina i razvedravanje prvo na severu. U subotu pretežno sunčano i toplije. Do četvrtka temperatura znatno iznad prosečnih vrednosti.

(EPK/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track