HITNA DEPEŠA MINISTRA POLICIJE: Stefanović prolongira otkaze za posle izbora
Foto: Marina Lopičić

Kupuju vreme

HITNA DEPEŠA MINISTRA POLICIJE: Stefanović prolongira otkaze za posle izbora

Društvo -
BEOGRAD - Policijskim upravama naloženo da preispitaju spiskove za otkaz, što automatski podrazumeva da više od hiljadu policajaca neće dobiti otkaze od 1. marta, već posle izbora.

Ministar policije Nebojša Stefanović u četvrtak popodne internom depešom naložio načelnicima PU u Srbiji da preispitaju spiskove policajaca koji su planirani za otkaz, otkriva Kurir.

- Ta depeša je u petak prosleđena svim policijskim upravama po Srbiji a suština je da se isprolongiraju otkazi za posle izbora. Podsetimo, ministar je najpre 31. decembra 2015. depešom obavestio policijske uprave da se novim pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta ukidaju radna mesta „analize rizika“, što znači da više od hiljadu zaposlenih ostaje neraspoređeno, odnosno da im po isteku roka od 60 dana prestaje radni odnos u MUP, a to pada 1. marta. Međutim, kako su u međuvremenu najavljeni izbori na proleće, tražilo se rešenje kako da se ti otkazi odlože za posle izbora. Tako je doneta odluka da se navodno preispitaju svi ti otkazi a suština je zapravo da vlast želi da dobije na vremenu. Imaju oni svoju računicu... To bi moglo da ih "košta" pet-šest hiljada glasova ako računamo i njihove porodice, jer bi zbog hiljadu i nešto otkaza toliko bilo i socijalnih slučajeva - priča naš sagovornik.

Pored toga, policijskim upravama širom Srbije izdat je i nalog da policajci koji imaju rešenje za radno mesto "analiza rizika" ne izlaze na teren i ne obavljaju redovne policijske poslove jer to mesto i ne postoji.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track