BAKIJU IZ SPS PRIJAVA ZA KRAĐU STRUJE: Nisam ja! Otkačila mi se žica!
Foto: Nemanja Pančić

EPS oštećen

BAKIJU IZ SPS PRIJAVA ZA KRAĐU STRUJE: Nisam ja! Otkačila mi se žica!

Društvo -
EPS je pokrenuo krivični postupak protiv Zorana Anđelkovića Bakija, visokog funkcionera SPS, zbog krađe struje.

Elektroprivreda Srbije tereti Anđelkovića da je oštetio tu kompaniju za 165.615 dinara. Tužilaštvo bi ovih dana trebalo da podigne optužnicu za ovo krivično delo za koje je zaprećena kazna od jedne do tri godine zatvora.

Dokaze da je Anđelković neovlašćeno trošio struju utvrdili su radnici EDB, koji su 14. oktobra kontrolisali brojilo u njegovoj kući u Beogradu.

U zapisniku su naveli da su zatekli "vidno oštećenu distributivnu plombu i da su posle skidanja poklopca klemberta videli izvučenu žicu, tj. provodnik koji napaja brojilo, čime je učinjena neovlašćena potrošnja električne energije, jer je brojilo onemogućeno da meri koliko je zaista električne energije potrošeno na jednoj fazi".

Izvor iz EDB tvrdi da to znači da je Anđelković uhvaćen "u krađi struje po obrobanoj metodologiji".

"Utvrđeno je da je brojilo namerno oštećeno kako bi se umanjio račun. Nakon što je uhvaćen u krađi, sa Anđelkovićem je sklopljen ugovor o plaćanju duga u 12 rata. Međutim, on je počeo da zabušava. Platio je dve rate, oktobarsku od 33.200 dinara i novembarsku od 12.037 dinara, a sa decembarskom kasni. To što će Anđelković platiti ukradenu struju ne obustavlja pokretanje krivične prijave protiv njega", kaže naš sagovornik.

Iz EPS nisu hteli ni da potvrde ni da demantuju.

"EPS je krenuo u opsežnu akciju kontrole neovlašćene potrošnje električne energije", kažu u PR službi EPS.

Anđelković: Neko mi otkačio žicu

Zoran Anđelković tvrdi da nije krao struju.

"Kažu da je otkačena žica na strujomeru. Ja to nisam uradio, ne razumem se u struju. Možda je žicu neko otkačio da bih se ja blatio u novinama ili se sama otkačila. Iz distribucije su mi rekli da je to krađa struje i da moram da platim 165.615 dinara. Dug uredno plaćam. Ako je to krivično delo, neka ide sve po zakonu", kaže Anđelković.

(Blic/Slađana Vukašinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track