VOZAČI, OPREZ: Zbog izlivanja reka otežan saobraćaj
Foto: Kurir

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZ: Zbog izlivanja reka otežan saobraćaj

Društvo -
Na autoputevima i državnim putevima prvog i drugog reda saobraćaj se odvija bez zastoja, ali su obilne padavine prouzrokovale izlivanje reka i bujičnih potoka u pojedinim regionima Čačka, Užica, Lučana, Kraljeva i Novog Pazara te su ostavile za sobom nanose mulja i zemlje po putu što otežava vožnju.

Padavine su pokrenule i veliki broj klizišta, a prisutan je i veći broj odrona, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S).

Danas i u toku noći ka ponedeljku u većini mesta očekuje se količina padavina od 10 do 30 milimetra, u južnim, jugoistočnim i jugozapadnim krajevima ponegde i oko 40 milimetara, a na planinama 20 centimetara novog snega.

Zbog veće količine odrona zemlje i kamena zatvoren je državni put IIA reda 180 Čačak-Zeoke-Guča, a alternativni put je Čačak-Grab-Rogača Guča. Na autoputevima kolovoz je pretežno suv, a snega nema, dok je na državnim putevima prvog prioriteta kolovoz vlažan, ali bez snega.

Na ostalim putnim pravcima prvog, drugog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Ivanjice, Zaječara i Kruševca, saopšteno je iz "Puteva Srbije".

U regionu Valjeva, na putu IIb-327 Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj-3, zbog otcepljenja kolovoza saobraćaj se odvija otežano, a na snazi je zabrana za teretni saobraćaj.

U regionu Zaječara učestali su odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih ima na putu IB-34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje privremene saobraćajne signalizacije.

U regionu Kruševca, na državnom putu IIA-211 na deonici Brzeće-Kopaonik, IIA-207 deonica Jošanička Banja - Grčak, IIA-208 deonica Vrnjci - Stanišinci - Grčak, IIA-209 deonica Dobre Vode - Stanišinci, na snazi je zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Zbog otcepljenja kolovoza neprohodan je putni pravac II B-342 Ub - Karaula - Valjevo (Iverak). JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguće je stvaranje poledice te se na vozače apeluje da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i budu maksimalno oprezni u vožnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja