GODINU DANA OD PADA VOJNOG HELIKOPTERA: Dževad je bio zlatna duša!
Foto: Aleksandar Jovanović

Sećanje

GODINU DANA OD PADA VOJNOG HELIKOPTERA: Dževad je bio zlatna duša!

Društvo -
Lekar Ljajić je došao u selo, pregledao me i dao mi lekove. Tek posle sam shvatila da je poginuo, a čudila sam se što opet nije došao, kaže baka Vera

NOVI PAZAR - Godišnjicu helikopterske nesreće u kojoj su poginuli pilot-major Omer Mehić, pilot-kapetan Milovan Ðukarić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar-letač Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović obeležili su i lekari humanitarne organizacije Otvorena ruka iz Novog Pazara.Organizacija, koja pomaže najugroženijem stanovništvu, a u čijem lekarskom timu je bio i dr Dževad Ljajić, juče je u selu Rajetiću sprovela niz aktivnosti koje je pre više od godinu dana započeo pokojni lekar. Besplatna pomoćOn je pre tragične smrti pokrenuo akciju „Lekar na selu“, u kojoj je pružao besplatne preglede pacijentima u zabitim mestima kod Novog Pazara.Baka Vera Avramović iz sela Kašlje podno Rogozne seća se da joj je doktor Ljajić prilikom odlaska iz njenog sela obećao da će se vratiti i nastaviti da im pomaže.- Pre godinu dana pokojni doktor Ljajić je došao u ovo selo, pregledao me i dao mi besplatne lekove. Tek posle sam shvatila da je on poginuo, a čudila sam se što opet nije došao. Evo sad nam dođoše njegove kolege, rade ovo u njegovo ime i čast. Hvala Dževadu za sve što je radio. Bio je zlatna duša - rekla je baka Vera.Lekari koji su pre godinu dana s doktorom Ljajićem pomagali pacijentima u Rajetiću, mestu udaljenom 30 kilometara od Novog Pazara, i u nedelju su tu misiju obavljali i u njegovo ime.Živi u njihovim srcima- Pokojni Dževad je dao bezrezervnu podršku našoj organizaciji i medicinskom resoru. Voleli su ga ovi ljudi ovde. Njegovi saveti i pristupačnost, topla reč, prijali su svakom pacijentu - rekli su lekari Aladin Husović i Mirza Ugljanin. Predsednik Otvorene ruke Muamer Delimeđac, bliski prijatelj lekara Ljajića, kaže da je to nastavak realizacije Dževadove ideje, zahvaljujući kojoj on nastavlja da živi u srcima svih.

Slava mu Predrag Bandić odao počast heroju Omeru MehićuIZNAD GROBA NADLETAO HELIKOPTERNOVI SAD - Godišnjica smrti heroja Omera Mehića iz Novog Sada, majora avijacije, jednog od najboljih pilota VS, obeležena je u subotu na novosadskom Gradskom groblju. Na pomenu Mehiću, pored supruge Slavice i sinova Davida i Denisa, okupio se veliki broj rodbine, prijatelja, kolega, koji su mu ukazali poštovanje kakvo zaslužuje. Na pomenu je bio i brigadni general Predrag Bandić, koji je bio i na poslednjem ispraćaju Mehiću. Dok je pomen trajao, groblje je nadletao vojni helikopter.

(S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track