BUTULIJA: Briga za vozače sa invaliditetom prioritet za stručnjake AMSS
Foto: PR AMSS

BG CAR SHOW

BUTULIJA: Briga za vozače sa invaliditetom prioritet za stručnjake AMSS

Društvo -
Predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Mihailo Pajević zahvalio se na manifestaciji BG CAR SHOW na Beogradskom sajmu, na inovativnim rešenjima domaćih stručnjaka iz Centra za motorna vozila AMSS kojima nastoje da obezbede samostalnu vožnju licima sa invaliditetom a koja će im tako obezbediti i samostalniji život.

Predsednik AMSS Mirko Butulija je rekao da je to i obaveza AMSS, kome je stalo da i za tu kategoriju građana Srbije bude nadležan jednako kao što je za većinu građana i vozača, a da su ova rešenja nastala i kao motiv da se i na ovaj način doprinese bezbednosti saobraćaja.

Verujem da će poruka Mihaila Pajevića i onih koji sa ovim problemom žive, uz rešenja stručnjaka iz CMV AMSS, kao i onih iz prakse, ali i nadležnih ministarstava pa i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, upravo odavde stići na više adresa, dodao je Mirko Butulija.

Ministar Aleksandar Vulin se takođe zahvalio AMSS na rešenjima, koja apsolutno ispunjavaju uslove zakonske regulative, a tiču se ugradnje pomoćnih komandi za obuku vozača koji su osobe sa invaliditetom, i rekao da će ovo ministarstvo rado na sve moguće načine podržati ovaj projekat Centra za motorna vozila (CMV) Auto-moto saveza Srbije. Znamo koliko samostalan život može da znači ovoj kategoriji budućih vozača i podržaćemo svaku novu ideju koja će obezbediti i najmanje povećanje mogućnosti upotrebe radnih aktivnosti ovih ljudi, rekao je još ministar Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja