PRAVDA ZA SRPSKE ŽRTVE NA KOSMETU: Udružženje porodica tražži istinu o otetima i ubijenima
Foto: Tanjug Rade Prelić

Godišnjica pogroma od 17. marta 2004.

PRAVDA ZA SRPSKE ŽRTVE NA KOSMETU: Udružženje porodica tražži istinu o otetima i ubijenima

Društvo -
BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji obeležilo je danas godišnjicu pogroma od 17. marta 2004. i ponovilo da traži istinu i pravdu za srpske žrtve.

Advokat Udruženja Dragan Palibrk rekao je da godinama već postavlja pitanje da li će se ikad suditi bilo kome ko je naneo nepravdu ljudim čije slike su na transparentima Udruženja.

"Znam da se sada ne sudi za zvesrtva nad ovim licima, a kamoli da je iko osuđen'', konstatovao je Palibrk navodeći da je zločin - zločin bez obzira na nacionalnost onoga koji ga je izvršio, kao i da je bol - bol, a žrtva - žrtva bez obzira na nacionalnost i kom narodu pripada.

Predsednik Udruženja Simo Spasić rekao je novinarima isred "srpskog zida plača" gde su prošle godine postavljene slike više 2.500 kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca da jedino Srbi nisu imali prava na istinu niti da dočekaju pravdu za srpske žrtve. Ocenivši da je Haški tribunal "dokazano nepravedna institucija", Spasić je ponovio da porodice traže pravdu i da neće dozvoliti da ih ucenama i novcem da ih spreče u tome.

''Na ovom mestu tražimo i poručujemo i budućem Specijalnom sudu za zločine OVK prema Srbima da srpske prodice traže pravdu. Ako u tom sudu ne budu procesuirani i osuđeni komandati OVK onda neće biti pravde u svetu i pravde za srpske porodice'', rekao je Spasić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track