ZBOG PRETNJI SMRĆU: Jeleni Milić policijska pratnja
Foto: Aleksandar Jovanović

Zaštita za direktorku CEAS, strahuje za decu

ZBOG PRETNJI SMRĆU: Jeleni Milić policijska pratnja

Društvo -
BEOGRAD - Zbog pretnji smrću, napada i uvreda kojima je već duži vremenski period izložena, direktorki Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jeleni Milić najverovatnije će biti dodeljena policijska pratnja.

Ona je rekla da će danas ponovo podneti krivične prijave protiv nepoznatih osoba. Na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter nazivaju je "ološom", "droljom izdajničkom", osobom na koju "ne treba potrošiti ni metak". Javnost se poziva na njeno ubistvo, silovanje i progon iz Srbije.

Brojne pretnje, čak i smrću, upućuju se njenoj deci, a njihove slike sa pogrdnim komentarima se dele po društvenim mrežama. Listu je u MUP rečeno da policija intenzivno radi na ovom slučaju i da se "ispituju sve okolnosti, kako bi se što pre otkrio počinilac ovih dela".

Foto: Beta
Foto: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je na svom Tviter nalogu napisao: "Najoštrije osuđujem pretnje upućene Jeleni Milić. Intenzivno radimo na slučaju. Pozivi na nasilje ne smeju proći nekažnjeno". Dobro je što ću imati policijsku zaštitu, prvenstveno zbog pretnji mojoj deci, izjavila je Milić.

Međutim, dodala je ona, problem u Srbiji nije samo moja bezbednost, već ekstremne snage i nasilnička retorika.Država mora da se suoči sa nedemokratskim i neustavnim desničarskim organizacijama, rekla je Milić i dodala da joj je sve ovo što se dešava "jako neprijatno i mučno", pogotovo zbog napada na njenu decu.

Napadi na Jelenu Milić su, prema pisanju Danasa, kulminirali nakon obeležavanja početka NATO bombardovanja, kada je pozvala institucije Srbije da prestanu sa manipulacijom brojem stradalih.

(Fonet/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja