TERALI ŠESTAKA DA PIJE URIN: Nasilnici prebačeni u druge novosadske škole
Foto: Profimedia/Ilustracija

Izbačeni

TERALI ŠESTAKA DA PIJE URIN: Nasilnici prebačeni u druge novosadske škole

Društvo -
NOVI SAD -Četvorica nasilnika koja su zlostavljala dvojicu šestaka u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Novom Sadu biće prebačena u druge škole.

Sa njima će biti prebačen i još jedan učenik iz razreda za kojeg se dokazalo da je takođe učestvovao u zlostavljanju učenika.

Jedan osmak već prebačen u OŠ „Ivo Lola Ribar“, dvojica će ove nedelje biti prebačena u OŠ „Prva vojvođanska brigada“, dok se za dvojicu još čeka gde će otići.

- Svi direktori škola hoće da pomognu i spremni su da prime đake samo čekamo saglasnost roditelja za ostalu četvoricu i čim to dobijemo, za jedan dan oni će biti u drugim školama. Nabitnije je da budu razdvojeni. Bitno je i da ovim pokažemo da se ovo više ne sme ponavljati. Njihovo ponašanje pratićemo i u srednjim školama – izjavio je Dušan Kosanović, predsednik Aktiva osnovnih škola i direktor OŠ „Prva vojvođanska brigada“.

Majka zlostavljanog Ž. J. kog su četvorica učenika osmog razreda više puta premlaćivali, gnječili mu prste i terali ga da pije urin, kaže da će njenom detetu sada biti lakše, prenosi Blic.

- Ovo će olakšati život ne samo mom detetu nego svoj deci u školi. Ipak su oni zlostavljači, samo njihovo prisustvo u školi stvaralo je napetu situaciju. Sinu je sada bolje, podnete su mnogo strožije mere i nastavnici prate dešavanja. Hvala svima na podršci koju su nam pružili – izjavila je Z.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track