PRINCEZA KATARINA U TIRŠOVOJ: Dečjoj kardiologiji sonda vredna 26.000 evra
Foto: PR

Uručena još jedna vredna donacija

PRINCEZA KATARINA U TIRŠOVOJ: Dečjoj kardiologiji sonda vredna 26.000 evra

Društvo -
Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Katarina posetila je danas Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj i odeljenju za dečiju kardiologiju donirala transezofagealnu sondu za pedijatrijsku ehokardiografiju vrednu 26.000 evra.

Sredstva za kupovinu sonde obezbeđena su zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Lajflajn Čikago", koja je pod pokroviteljstvom princeze Katarine.

Princeza Katarina je u svom obraćanju prisutnima istakla da je veoma srećna što je, zahvaljujući svojim humanitarnim organizacijama u inostranstvu, u proteklih 15 dana uspela da Univerzitetskoj dečijoj klinici obezbedi dva vredna aparata.

Pre petnaest dana bio je to pacijent monitor za odeljenje intenzivne nege vredan 10.000,00 evra, koji je kupljen zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Lajflajn Njujork", koja je pod pokroviteljstvom Njenog kraljevskog visočanstva, a danas je to sonda za odeljenje dečije kardiologije vredna 26.000,00 evra, koja je kupljena zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Lajflajn Čikago", takođe pod Princezinim pokroviteljstvom.

Uz veliku zahvalnost humanitarnoh organizaciji Lajflajn Čikago na pružanju nesebične podrške projektima Fondacije princeze Katarine, Njeno kraljevsko visočanstvo je takođe istakla:

„Nadam se da će vam ova sonda pomoći da se još bolje brinete o svojim malim pacijentima i da spasete što više mladih života. Moj suprug prestolonaslednik Aleksandar i ja nastavićemo da pomažemo vašoj bolnici uz pomoć naših plemenitih prijatelja, kao i do sada."Princeza Katarina više od dve decenije konstantno pomaže Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, a prvi aparat ovoj ustanovi donirala je pre tačno dvadeset dve godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track