ČESTITKE STIŽU SA SVIH STRANA: Uskrs čestitali Nikolić, Vučić, Gojkovićeva, Dačić, Selaković...
Foto: Shutterstock

ČESTITKE STIŽU SA SVIH STRANA: Uskrs čestitali Nikolić, Vučić, Gojkovićeva, Dačić, Selaković...

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić čestitali su danas Uskrs patrijarhu Irineju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, kao i vernicima.

"U prazničnim danima u kojima slavimo vaskrsenje Isusovo, neka naše molitve budu posvećene miru, zdravlju i napretku naših porodica. Setimo se i prijatelja, slabih i ugroženih, naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji i usmerimo naše misli napretku zajedničke nam otadžbine Srbije, kao i dobrobiti svakog čoveka, bez obzira na versku pripadnost", naveo je Nikolić u čestitki.

Vučić čestitao Vaskrs patrijarhu Irineju

"Neka snaga naše zemlje bude u našoj slozi, razumevanju i ljubavi", istakao je predsednik Srbije.U nedelju, 1. maja, Uskrs proslavljaju vernici koji poštuju julijanski kalendar.

Predsednica skupštine čestitala Uskrs

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je danas Uskrs svim gradjanima Srbije, koji slave ovaj najveći hrišćanski praznik po julijanskom kalendaru. "U ime Narodne skupštine i svoje ime upućujem najiskrenije čestitke gradjanima Srbije povodom predstojećeg praznika u želji da nas Vaskrs podseti na vrednosti ljubavi, praštanja, razumevanja. Želim vam da najradosniji hrišćanski praznik proslavite u zdravlju, miru i radosti. Hristos vaskrse!", navela je Gojković u čestitki. U nedelju, 1. maja vernici koji poštuju julijanski kalendar proslavljaju Uskrs.

Čestitke od Dačića

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je danas Uskrs: "Uskrs slavimo s nadom u novi početak i s verom u bolje sutra. Bez obzira na versko ili etničko poreklo, treba raditi za dobrobit Srbije i svakog pojedinca u zemlji, zbog sadašnjih i budućih generacija. Uskrs je vreme ulaganja u zajedništvo i solidarnost, vreme istinskog poštovanja i uvažavanja. Želim da se praznični duh razumevanja i opraštanja proširi na sve građane Srbije bez obzira na njihovu veroispovest, pol i naciju. U težini naše svakodnevnice, uskršnje poruke nam pružaju utehu, ali i daju snagu da se, uvereni u konačnu pobedu, hrabro suočimo sa svim poteškoćama pred nama.

Sa željom da sva iskušenja i izazove, kojima je bremenito naše doba, prevaziđemo u nadi, veri i ljubavi, da nas pripadnost hrišćanskom učenju spaja i povezuje, svim građanima Srbije koji po Julijanskom kalendaru slave Hristovo vaskrsnuće, želim da u miru i porodičnoj sreći, zdravlju i blagostanju proslave ovaj najveći hrišćanski praznik", navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije.

Čestitao i ministar Selaković

Ministar pravde Nikola Selaković uputio je danas čestitku patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru, sa željom da najveći hrišćanski praznik proslave u miru i radosti. "Vaša Svetosti, čestitam Vam najveći hrišćanski praznik Vaskrs Sina Božijega.Neka nas Svetlost pobede života nad smrću obasja i da svi zajedno osetimo radost neprolaznu. U nadi da ćemo uspeti u dobrom delu širenja Hristove ljubavi, sloge i mira među ljudima preporučujem se Vašim Patrijaraškim molitvama koje prinosite pred Vaskrslim za narod i Otadžbinu. Hristos voskrese", navede je Selaković u čestitki, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja