Najnovije vesti

(VIDEO) HUMANO: Poznati sportisti i muzičari pomažu bolesnoj deci i siromašnim porodicama
Foto: Damir Dervišagić

Velika akcija "Obnovimo sebe - podignimo Stupove"

(VIDEO) HUMANO: Poznati sportisti i muzičari pomažu bolesnoj deci i siromašnim porodicama

Društvo

Humanitarnoj akciji su se priključili mnogi sportisti i pevači: Jelena Tomašević, Neverne Bebe, Bajaga i instruktori, Saša Kovačević, Željko Vasić, Saša Ilić, Nenad Krstić, Ivana Jordan ...

BEOGRAD - Poznati sportisti i muzičari koji su aktivni u velikoj humanitarnoj akciji "Obnovimo sebe - podignimo Stupove" (manastir Đurđevi Stupovi u Starom Rasu kod Novog Pazara) svesrdno pomažu bolesnoj deci i omladini kao i siromašnim porodicama.

 

Ovih dana u toku su akcije pomoći porodici Vuksanovic, Aleksandru Adamoviću i Daliboru Jovanoviću.

 

U planu su i humanitarni koncerti za pomoć.

 

ALEKSANDAR ADAMOVIĆ

 

Aleksandar Adamović je rođen 3.1.1992. godine i do 14. maja 2011. živeo je normalnim, mladalačkim životom, kada mu se život promenio u jednoj sekundi. Samo mesec dana pre završetka srednje Elektrotehničke škole Mihajlo Pupin, Aleksandar je doživeo tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je doživeo neurotraumu, prelome kostiju lica, desne potkolenice i desne podlaktice.

 

Posle nezgode ostao je nepokretan, bez sposobnosti govora, onesposobljen da se stara o sebi, svojim pravima i interesovanjima jer je potpuno upućen na pomoć drugog lica.

 

Na klinici u Rusiji Aleksandru je odobreno lečenje ali zbog teške finasijske situacije njegovi roditelji nisu u mogućnosti da mu to omoguće. Oni su zbog toga prinuđeni da zatraže pomoć dobrih i humanih ljudi, kako bi Aleksandar dobio šansu da ponovo prohoda.

 

Manastir Đurđevi Stupovi u Starom Rasu
Manastir Đurđevi Stupovi u Starom Rasu

Da pomognete Aleksandru upišite 165 i pošaljite SMS na 3030! Takođe, Aleksandru možete pomoći i uplatom sredstava na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom preko linka e-doniraj na sajtu humanitarne fondacije.

 

Humanitarnoj akciji su se priključili mnogi sportisti i pevači: Jelena Tomašević, Neverne Bebe, Bajaga i instruktori, Saša Kovačević, Željko Vasić, Saša Ilić, Nenad Krstić, Ivana Jordan ...

 

Dinarski račun:160-445356-86
Devizni račun:00-540-0001530.2
IBAN:RS35160005400001530272

 

DA POMOGNEŠ ALEKSANDRU:
Upišite 165 i pošalji SMS na 3030
Cena poruke 100 din (PDV se ne naplaćuje)
Upišite: human 165 i pošaljite SMS na 455
Cena poruke: 10 CHF

 

Vaše malo Aleksandru može da promeni život - kaže za Portal Kurira iguman Gerasim, starešina manastira Đurđevih stupova, inače veliki pregalac obnove ovog drevnog nemanjićkog hrama i humanitarne pomoći najsiromašnijima.

 

 

PORODICA VUKSANOVIĆ IZ NOVOG PAZARA

 

Majka se iznenada upokojila. Ostalo je pet ćerki koje žive u veoma teškim uslovima

 

Ova porodica suočena sa velikim gubitkom mora se istovremeno suočavati i sa teškom finansijskom situacijom. Naime, porodica živi u izuzetno lošim uslovima. U pitanju je mala kuća u naselju Jalija u Novom Pazaru koja je oronula, puna vlage i sasvim neadekvatna za život. Ima dotrajalu krovnu konstrukciju i sasvim urušene zidove.

 

 

Pet ćerki: Milica (22), Milena (20), Miljana (18), Vanja (17) i najmlađa Vinka (13) su devojke o kojima se mogu čuti samo reči hvale. Sve do jedne su odlične učenice, među njima su čak dve proglašavane đacima generacije, a najstarija od njih, Milica, je uprkos Vukovoj diplomi morala da odustane od svog sna - upisa na fakultet. Upravo zbog teške finansijske situacije u kojoj se porodica nalazi morala je da se zaposli kod privatnika kako bi pomogla porodici.

 

Dve godine mlađa Milena je zahvaljujući odricanjima roditelja i najstarije sestre upisala fakultet Srpskog jezika i književnosti u Novom Pazaru.

Osamnaestogodišnja Miljana je još kao devojčica doživela epileptični napad i i danas koristi lekove protiv te bolesti. Vanja i Vinka su namlađe i najosetljivije u ovoj životnoj situaciji. Uprkos svemu, ova porodica se drži čvrsto na okupu i nada se da bolji dani dolaze.

"Pozivamo sve ljude dobre volje da nam pomognu da dobijemo novu kuću u kojoj ćemo moje sestre i ja imati normalne uslove za život i adekvatan prostor za učenje, kako bismo uprkos svemu nastavili dalje, jer se tako mora", kaže najmlađa sestra, trinaestogodišnja Vinka.

Potrebno je izgraditi novu kuću za porodicu Vuksanović, jer je po mišljenju građevinskih stručnjaka nemoguće renovirati postojeću zbog velike vlage i oronulosti.

Do sada su porodici pomogli meštani, fudbaleri Novog Pazara: Lazar Pajović, Miloš Mijić i Vojo Ubiparip, muzičari Saša Kovačević i Aco Pejović, kao i Humanitarna organizacija Srbi za Srbe.

 

U planu je i organizovanje humanitarnog koncerta u Novom Pazaru na kome će učestvovati naši poznati muzičari.

Svi ljudi dobre volje mogu pomoći ovoj porodici uplatom sredstava na dinarski račun: 1044681748349 ili devizni račun: 1044681749319 kod Societe General Banke na ime Milena Vuksanović.

 

DALIBOR JOVANOVIĆ

 

Pokrenuta je humanitarna akcija za pomoć Novopazarcu Daliboru Jovanoviću koji je već 12 godina vezan za kolica.

 

Razlog je nesreća koju je doživeo prilikom kupanja u reci kod Kraljeva.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...