VALTER ŽIVI MEĐU KINEZIMA: Bata Živojinović na bilbordima širom Pekinga!
Foto: Facebook

U čast velikog prijatelja kineskog naroda

VALTER ŽIVI MEĐU KINEZIMA: Bata Živojinović na bilbordima širom Pekinga!

Društvo -

Širom Pekinga osvanuli su bilbordi u čast Velimira Bate Živojinovića, legendarnog Valtera.

Nije tajna da je verovatno najgledaniji film svih vremena upravo "Valter brani Sarajevo", logično zbog kineske populacije koja se meri milijardama u poslednjim decenijama. Transparent je osvanuo na jednoj železničkoj stanici u Kini.Bilbordom dominiraju slike iz filmova "Valter brani Sarajevo" i "Most"...

- Na prvi pogled sam mislio da je omaž Bati Živojinoviću, ipak je neka emisija o uspomenama roditelja iz mladosti, svakako u prvom planu je Bata i filmovi "Valter brani Sarajevo" i "Most" - napisao je Srbin iz Kine.Kineski ambasador u Beogradu Li Mančang, podsetimo, upisao se u knjigu žalosti povodom smrti Velimira Bate Živojinovića, koji nas je napustio u 83. godini.. Rekao je da je Bata bio osvedočeni prijatelj kineskog naroda koji je dao nemerljiv doprinos produbljivanju kinesko-srpskog prijateljstva kao i proboju srpskog filma i kulture na teritoriju Kine i da čak i deca u Kini znaju ko je bio Valter".

Foto: Facebook/Filip Manja
Foto: Facebook/Filip Manja

"Duboko me je potresla vest o smrti Velimira Zivojinovica, našeg Bate. Ovom prilikom zelim da u ime kineskog naroda i u moje licno ime izrazim najdublje saucesce njegovoj porodici i srpskom narodu. Budite uvereni, da svaki građanin Kine koji je imao priliku da uziva u njegovim filmovima, tuguje sa nama" naveo je kineski ambasador.

- Danas čak i deca u Kini znaju ko je bio Valter, i taj lik je i danas uzor velikom broju mladih ljudi. Ponosni smo što smo poznavali tog velikana srpskog i svetskog glumista. Njegovo ce mesto u nasim srcima ostati zauvek upraznjeno. Neka mu je vecna slava, zaključio je ambasador.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track