Najnovije vesti

U GO..IMA DO GUŠE: Pucanje cevi napravilo haos porodici Lazić!
Foto: Aleksandar Jovanović

Maler

U GO..IMA DO GUŠE: Pucanje cevi napravilo haos porodici Lazić!

Društvo

U domu Svetlane Lazić iz WC šolje počeo da šiklja mlaz od jednog metra izbacujući prljavu vodu, fekalije, toalet-papir, uloške i mrtve pacove. Iako je šteta procenjena na nekoliko hiljada evra, nadležna preduzeća odbacuju odgovornost

Dom Svetlane Lazić u beogradskoj Hadži Mustafinoj ulici poplavljen je fekalijama pošto se kanalizaciona cev začepila i potom pukla. Tačan uzrok nesvakidašnje havarije još nije utvrđen, odgovornost niko ne preuzima, a pričinjena šteta procenjena je na nekoliko hiljada evra.Lazićeva priča da se sve dogodilo tokom noći pošto je iz WC šolje počeo da šiklja mlaz, koji je išao do metar u visinu, izbacujući vodu, fekalije, toalet-papir i uloške, ali i ponekog mrtvog pacova.Sve plivalo u fekalijamaFekalije su iz kupatila brzo prodrle i do dnevne sobe i kuhinje i za sobom ostavile pustoš. Uništeni su kućni aparati, garderoba i obuća, nameštaj, podni laminat, pločice otpadaju sa zidova...- Potok je išao kroz kuću, sve je plivalo u gov..ma. Svuda su bila gov.a, ulošci su mi se lepili za noge. Veći deo stvari je uništen, sada spavamo kod komšinice. Sumnjamo da je do havarije došlo zato što je „Tehnikinvest“, investitor koji gradi zgradu pored naše kuće, napravio problem. Verovatno je probio šaht, zatim nabacao šut, a potom zabetonirao. Taj šut je onda „krenuo“, napravio čep i tako je pukla cev - kaže Lazićeva, dodajući da se nada da će joj šteta biti nadoknađena.

Strava i užas... Potopljeno kupatilo puno đubreta i mrtvih glodara iz kanalizacije
Strava i užas... Potopljeno kupatilo puno đubreta i mrtvih glodara iz kanalizacije

S druge strane, u „Tehnikinvestu“ tvrde da nisu krivi za kanalizacioni haos, a to je, kažu oni, utvrdio i sudski veštak koji je izašao na lice mesta. Oni smatraju da bi problem trebalo da reše komunalna preduzeća.S jednih na druge- Ljudi kojima se u kuću izlila kanalizacija pretrpeli su štetu, ali to nema veze s radovima na našem gradilištu. Naša pretpostavka je da je problem magistralni kanalizacioni vod. Naime, na ulici se bila otvorila ogromna rupa, zbog čega smo zvali „Vodovod“, ali su rekli da nisu nadležni ako niko od drugih stanara nema problema. Zatim smo zvali „Beograd put“, koji je izašao na teren, zatrpao rupu i potom asfaltirao. Međutim, sad taj deo opet tone. E, to je problem - smatraju u ovoj firmi.I u „Beograd putu“ skidaju odgovornost sa sebe. Kažu da su njihove ekipe sanirale oštećenje na kolovozu u Hadži Mustafinoj ulici, ali da to nikako nije uzrok havarije, te nas upućuju na „Beogradski vodovod i kanalizaciju“, koji je zadužen za održavanje i kontrolu instalacija ispod kolovoza.

Vodovod i kanalizacijaUTVRDIĆEMO ČIJOM KRIVICOM JE CEV PUKLAU „Beogradskom vodovodu i kanalizaciji“ kažu da su njihove ekipe nakon stravične havarije odmah izašle na teren. Tom prilikom su odradili odgušenje, a zatim i ispiranje ulične kanalizacione mreže, a na lice mesta će izaći još jednom kako bi utvrdili kako je cev pukla i čijom krivicom. Tek nakon toga moći će da odgovore da li Lazićeva ima pravo na novčanu odštetu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...