Dve godine od zločina koji Srbija ne zaboravlja

VIDEO SEĆANJE NA TIJANU Njen anđeoski glas nikog nije ostavljao ravnodušnim, a sada peva sa anđelima

Društvo -

Porodica Jurić će u utorak 26. jula obeležiti dvogodišnjicu Tijanine smrti. Kao ni svim roditeljima koji izgube dete, ni njima vreme nikada neće biti saveznik, već težak put da se izbore sa prazninom koja je ostala za Tijanom.

Iako je 1999. godine rođena u Subotici, Tijanin život je čvrsto bio vezan za Bajmok - od detinjstva, odrastanja, letnjih raspusta, do noći između 25. i 26. jula 2014. kada je u tom mestu oteta, a zatim svirepo ubijena.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Podsetimo, Tijanino detinjstvo monstruozno je prekinuo mesar iz Surčina Dragan Đurić u julu 2014. Đurić je nesrećnu devojčicu najpre udario kolima, a zatim uvukao u automobil i odvezao izvan Bajmoka. Pokušao je da je napastvuje, a zatim ju je ugušio duksericom.

Devojčicino telo zakopao je na deponiji pored puta u blizini sela Svetozar Miletić. Za Tijanom se tragalo dve nedelje, a kad je Đurić uhapšen, odveo je operativce policije do mesta zločina. On je osuđen na 40 godina zatvora i kaznu izdržava u zatvoru u Padinskoj skeli.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Ni dve godine nakon monstruoznog čina, sećanje na Tijanu ne jenjava. Mnogi i danas pamte njen milozvučni glas na koji niko nije mogao ostati ravnodušan.

Na jednom od svojih poslednjih snimaka, Tijana sa svojim prijateljima peva rusku pesmu "Rjbinjuška". Njen anđeoski glas budi emocije, a suza sama krene...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track