Najnovije vesti

ZALUTALI VOZ U RIPNJU: Kažnjeno 15 zaposlenih
Foto: Dragana Udovičić

ZALUTALI VOZ U RIPNJU: Kažnjeno 15 zaposlenih

Društvo

BEOGRAD - Petnaest zaposlenih na srpskim železnicama kažnjeni su zbog incidenta koji se dogodio 21. jula kada je putnički voz iz Niša u Ripnju prebačen na slepi kolosek, saopštili su danas "Železnice Srbije" i "Srbijavoz".

U zajedničkom saopštenju navedeno je da su smanjenjem plate kažnjena sedmorica zaposlenih u "Infrastrukturi železnice Srbije", medju kojima trojica direktora sektora i rukovodioci železničkog čvora Beograd.

Dvojica zaposlenih premeštena su na niža radna mesta, dok su dva radnika dobila upozorenje na postojanje razloga za otkaz Ugovora o radu zbog počinjenih propusta.

Zbog neorganizovanja alternativnog prevoza od Ripnja do Beograda putnicima iz ovog voza, "Srbijavoz" je kaznila smanjem plate četvoro zaposlenih, na čelu sa pomoćnikom direktora sektora.

Saopšteno je i da je na utvrdjivanju odgovornosti tog incidenta insistirala ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je u pismu direktorima preduzeća upozorila da "više neće tolerisati nerad i javašluk na železnici".

Brzi voz "Morava" koji je 21. jula krenuo iz Niša ka Beogradu, iz nepoznatih razloga na stanici u Ripnju skrenuo je na slepi kolosek, ali niko od putnika nije povredjen.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...