VUJOVIĆ: Do kraja godine set poreskih zakona, uskoro i lutrija
Foto: Zorana Jevtić

Najava Ministarstva finansija

VUJOVIĆ: Do kraja godine set poreskih zakona, uskoro i lutrija

Društvo -

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović najavio je danas da će do kraja godine biti spreman set poreskih zakona koji se tiču PDV, akciza, poreskog postupka i poreza za imovinu.

On je na konferenciji Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) o unapređenju uslova za poslovanje kazao da će biti malo vremena za raspravu o predloženim zakonima čija će primena početi od iduće godine, a da će se prvi parametri budžeta za 2017. godinu znati tek od 15. novembra.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Vujović je kazao i da će do kraja godine Skupštini Srbije biti dostavljeni i predlozi zakona koji će omogućiti elektronsku prijavu svih poreza.

"Radiće se i poseban zakon o naknadama kao i novi zakon o finansiranju lokalnih samouprava koji će biti osnova za jednu zdravu politiku", istakao je ministar finansija i dodao da će biti ujednačeni propisi na lokalu i uvedene stimulacije kako bi lokalne samouprave stvarale više prihoda.

UNAPREĐENJE POSLOVNOG AMBIJENTA: Počela 4. godišnja konferencija Američke privredne komore

On je podsetio da su započeti procesi na organizovanju igara na sreću zasnovanih na fiskalnim računima čija je suština da ljudi traže račune i time spreče sivu ekonomiju i utaju PDV-a.

Kako je objasnio, lokalne samouprave će takodje učestvovati u toj igri i za uspešno sprovodjenje poreske politike dobijati kao nagradu neko javno dobro ili beslatan internet.

SKUPLJAJTE RAČUNE, ČEKA VAS STAN U BEOGRADU: Vučić najavio nagradnu igru, evo šta treba da uradite

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track