UBUDUĆE REDOVNO AŽURIRANJE Lončar: Do kraja godine inovativni lekovi na pozitivnoj listi
Foto: Zorana Jevtić

Prioritet Ministarstva zdravlja

UBUDUĆE REDOVNO AŽURIRANJE Lončar: Do kraja godine inovativni lekovi na pozitivnoj listi

Društvo -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će do kraja godine biti uvedeni inovativni lekovi na pozitivnu listu i da će struka odrediti dinamiku kojom će lekovi u naredne četiri godine biti stavljeni na listu.

"To znači da će se tačno znati dinamika koji inovativni lek se uvodi ove, koji naredne godine...Pravimo prioritete i raspored do 2020. godine. Prioritet su oni koji imaju najbolji efekat", rekao je Lončar na predstavljanju istraživaja Američke privredne komore "Četvrto prolazno vreme".

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

On je podsetio da inovativni lekovi nisu uvođeni više od četiri godine i da se u narednom periodu može očekivati redovno ažuriranje lista inovativnih lekova.

"Tačno je ima više od 100 zahteva za uvođenje inovativnih lekova. Više od četiri godine nije to rešavano", rekao je Lončar i dodao da su u prethodnom periodu svi pronalazili izgovore da se taj problem ne reši, ali da je ministarstvo koje on vodi pre dve nedelje formiralo tim koji će se baviti ovom problematikom.

UNAPREĐENJE POSLOVNOG AMBIJENTA: Počela 4. godišnja konferencija Američke privredne komore

Obavljeni su, kako kaže, razgovori sa republičkim stručnim komisijama i već su se izjasnili koji lekovi treba da uđu na listu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja