I đacima četvrtog razreda besplatne knjige
Foto: Beta

I đacima četvrtog razreda besplatne knjige

Društvo -
Učenici prvog, drugog i trećeg razreda u septembru će naslediti knjige od prethodne generacije, a Ministarstvo kupuje udžbenike za četvrti razred, rekao pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete i nauke nastavlja projekat besplatnih udžbenika koji će u novoj školskoj godini biti proširen na đake četvrtog razreda osnovnih škola u Srbiji.

Kako je rekao pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić, učenici prvog, drugog i trećeg razreda u septembru će naslediti knjige od prethodne generacije, a Ministarstvo kupuje udžbenike za četvrti razred.

U kompletu koji đaci dobijaju na korišćenje i vraćaju na kraju godine, nalaze se knjige za srpski, odnosno maternji jezik, matematiku, prirodu i društvo, likovnu i muzičku kulturu i radne sveske.

Tome treba dodati udžbenike za strani jezik i za izborne predmete, koje će roditelji kupiti.

Roditelj je obavezan da plati udžbenik ako je uništen, nedostaju stranice, pocepane su, izmašćene. Ako je u knjizi podvučena neka reč ona se može koristiti jer se takva knjiga ne smatra oštećenom.

"Roditelji su na početku godine potpisali ugovor u kome je i obaveza da će u slučaju uništenja knjige nadoknaditi vrednost udžbenika. Ukoliko se knjige raspadnu zbog lošeg kvaliteta, škole takve udžbenike vraćaju izdavačima, koji su u obavezi da ih zemene novim", rekao je Kostić.

U Beogradu će, kako je ranije najavljeno iz Gradske uprave, svi osnovci dobiti dva kompleta knjiga na korišćenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track