SLUČAJ TRAMP Lalić o intervjuu: Donald Tramp shvatio težinu svoje izjave pa se predomislio
Foto: Printskrin

Urednik Nedeljnika smatra da postoji mogućnost i da su prevareni

SLUČAJ TRAMP Lalić o intervjuu: Donald Tramp shvatio težinu svoje izjave pa se predomislio

Društvo -

BEOGRAD - Mislim da ćemo u narednim danima uspeti da pokažemo da nam je Tramp stvarno dao intervju i da se potom predomislio - izjavio je jutros Veljko Lalić, glavni urednik Nedeljnika, koji je u najnovijem broju objavio intervju sa republikanskim predsedničkim kandidatom Donaldom Trampom, koji pak tvrdi da tom listu nije dao intervju, niti se izvinio Srbiji zbog bombardovanja 1999. godine.

Gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, Lalić je rekao da će podneti prijavu, krivičnu ili neku drugu, protiv ljudi u Trampovom štabu pošto je u procesu dogovaranja intervjua komunikacija išla upravo u tom smeru.

TRAMP O LAŽNOM INTERVJUU NEDELJNIKU: Ovo je montirana laž, očekujem izvinjenje

TRAMP OTVORIO DUŠU: Izvinjavam se Srbima zbog bombardovanja, vi ste dobri ljudi!

Lalić veruje da je do Trampovog negiranja da je dao intervju Nedeljniku došlo jer je u međuvremenu shvatio težinu svoje izjave u kojoj je rekao da je svojevremena politika tadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona prema Balkanu i Srbiji, kao američkoj saveznici u dva svetska rata, bila pogrešna, te da se iskreno izvinjava Srbiji za bombardovanje 1999. godine.

Foto: Nedeljnik
Foto: Nedeljnik

U prilog toj tezi, Lalić dodaje da je vest o intervjuu jednom srpskom listu sa tako jakom izjavom prva prenela ugledna agencija Blumberg, kao i velike kuće poput Frans presa i brojni domaći mediji. Među prvima je reagovao i štab predsedničkog kandidata Hilari Klinton, čijeg je muža i njegovu politiku pomenuo Tramp, a tek čitavih 12 časova kasnije i izborni štab samog Donalda Trampa. Lalić s toga smatra da je upravo ta činjenica među najčudnijima.

Podsetimo, povodom tvrdnji izbornog štaba republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa da se on nije izvinio Srbima za bombardovanje 1999. godine i da je intervju u beogradskom "Nedeljniku" fabrikovan, redakcija tog lista je saopštila da je, "ili upala u žarište izborne kampanje, ili je prevarena od Vladimira Rajčića", čoveka koji je poslužžio kao "veza" za intervju.

Foto: Pink printscreen
Foto: Pink printscreen

Redakcija "Nedeljnika" navodi da će u narednim danima istražžiti da li je prevarena i uputila je izvinjenje čitaocima. "Intervju sa Donaldom Trampom "Nedeljnik" je pokuššavao da dobije već dužže od godinu dana, otkako se biznismen uključio u predsedničku trku. Ispostavilo se, kako to u američkoj politici često biva, da se formalnim putevima nije moglo postići mnogo, ali preko ličnih veza jeste.

Vladimir Rajčić, srpski producent i glumac iz Sjedinjenih Držžava, koji nam je u višše navrata pružžio dokaze da je blizak s ljudima kandidata za potpredsednika Majka Pensa, ponudio se da pomogne listu da dođe do ovog intervjua", navodi se u saopštenju redakcije objavljenom na sajtu "Nedeljnika".

Zvaničnica izborne kampanje Donalda Trampa iz Indijane Suzan Rajder Javorovski izjavila je u četvrtak da je srpski list "Nedeljnik" fabrikovao čitav intervju s Trampom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Nedeljnik" je objavio delove iz intervjua za koji navodi da je sa Trampom vođen upravo preko savetnice Javorovski koja je nadležna za Trampovu izbornu kampanju u Indijani.Javorovski tvrdi da se taj intervju "nikada nije dogodio"."Nije bilo intervjua sa Trampom o Srbiji", kaže ona, prenosi Politiko."Ne znam odakle to. Ja nikada nisam posredovala u bilo kakvom intervjuu sa nekim srpskim novinarom", tvrdi ona.

Kako se navodi u reagovanju redakcije srpskog lista, pitanja su poslata početkom septembra, a listu je rečeno da će umesto na postavljenih ššest, dobiti odgovore na pet pitanja.

(SĐP/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track