INSAJDER: Policija ignoriše zahteve u vezi Savamale
Foto: Zorana Jevtić

Ne reaguju

INSAJDER: Policija ignoriše zahteve u vezi Savamale

Društvo -

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo četiri puta je uputilo zahtev policiji za prikupljanje obaveštenja u vezi s događajima u Hercegovačkoj ulici, kada su tokom noći nepoznata lica pod maskama bagerima srušila nekoliko objekata, ali policija na ove zahteve ne odgovara, objavio je Insajder.net.

Pošto u ovoj istrazi već pola godine nema nikakvih rezultata, uprkos tome što je u interesu javnosti da sazna šta se desilo u noći 24. na 25. april, Insajder.net navodi da je je Tužilaštvu uputio zahtev s konkretnim pitanjima o tome koliko je Tužilaštvo policiji uputilo zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja i na koliko je tih zahteva policija odgovorila.

Iz Višeg javnog tužilašta u odgovoru na pitanja Insajdera objašnjavaju da su pre dve nedelje “uputili urgenciju za postupanje po podnetim zahtevima i to je trenutno stanje u predmetu”.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Odgovor Tužilaštva glasi: “Više javno tužilaštvo u Beogradu, tačnije postupajuća zamenica javnog tužioca, dana 29.04.2016. godine povodom rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici stavila je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja koji je istog dana dostavljen Policiji radi vršenja provera.

Dana 03.05.2016. godine, kao i dana 13.05.2016. godine i 17.05.2016. godine stavljena su još tri nova zahteva za prikupljanje potrebnih obaveštenja koja su dostavljena Policiji, a dana 27.09.2016. godine postupajuća zamenica javnog tužioca Policiji je uputila urgenciju za postupanje po podnetim zahtevima i to je trenutno stanje u predmetu za koji se interesujete”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja