Uskoro licenciranje profesionalnih vozača
Foto: KURIR

Uskoro licenciranje profesionalnih vozača

Društvo -
Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, vozači profesionalci moraće da steknu licencu za obavljanje ovog posla, što podrazumeva i stručno usavršavanje

BEOGRAD - U Srbiji će u narednih mesec dana početi uvođenje licenci za profesionalne vozače, izjavio je pomoćnik ministra za infrastrukturu Dragan Jovanović.

Agencija za bezbednost saobraćaja je završila svoj deo posla i doneti su neophodni pravilnici, rekao je Jovanović u Privrednoj komori Beograda na skupu posvećenom primeni Zakona o bezbednosti saobraćaja.

On je kazao da se čeka formiranje nove vlade kako bi se započelo licenciranje profesionalnih vozača.

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, vozači profesionalci moraće da steknu licencu za obavljanje ovog posla, što podrazumeva i stručno usavršavanje.

Jovanović je, govoreći o bezbednosti saobraćaja u našoj zemlji, naveo da su Putevi Srbije u prethodnom periodu otklonili oko 120 tzv. "crnih tačaka" odnosno mesta gde se najčešće dešavaju saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom. Prema njegovim rečima, preostalo je još oko 140 njih i u toku ove godine biće otklonjena trećina.

U Privrednoj komori Beograda je istaknuto da je primena Zakona o bezbednosti saobraćaja značajan faktor za funkcionisanje i razvoj privrednih i društvenih aktivnosti u Srbiji.

Predstavnici raznih institucija su istakli da postoji potreba da se određene aktivnosti detaljnije razmotre i objedine sa ciljem da se poboljšaju i primena usvojena zakonska rešenja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva za infrastrukturu i energetiku, MUP - Uprave saobraćajne policije, Ministrstva odbrane, Agencije za bezbednost saobraćaja, Saobraćajnog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka, privrednih društava, autoškola, organizacija osiguranja, instituta, privrednih komora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track