BOGOLJUB KARIĆ: Neću tražiti natrag oduzetu imovinu, bogatstvo poklanjam Srbiji
Foto: Profimedia

Poklon vredan više milijardi evra

BOGOLJUB KARIĆ: Neću tražiti natrag oduzetu imovinu, bogatstvo poklanjam Srbiji

Društvo -

Biznismen Bogoljub Karić neće tražiti natrag svoju oduzetu imovinu u Srbiji, kojoj će tako pokloniti više milijardi evra! Ovaj poznati biznismen rekao je da je on poslednji čovek koji bi tužio svoju državu!

Milanka, protiv čijeg supruga je zasad zastarela jedna optužnica, dok je u toku finansijska istraga za proneveru 60 miliona evra, kaže da Bogoljub hoće da uloži pravo bogatstvo u Srbiju.

- Bogoljub će da gradi Srbiju, a ne da je tuži! On hoće da investira 10 milijardi evra u Srbiju, da izgradi Tesla grad! Da zaposli stotine hiljada mladih ljudi, a ne da srpska pamet napušta Srbiju! - rekla je juče Milanka Karić.

I Bogoljubov advokat Milorad Panjević je izjavio da nije podnet zahtev za povraćaj imovine Karićima.

- Za sada nismo podneli zahtev za povraćaj oduzete imovine porodici Karić - rekao je Panjević.

Na naše pitanje da li to znači da taj zahtev uopšte neće biti podnet on je kratko kazao:

- Sve ide po planu i za sada nije podnet zahtev.

Ukoliko sledeće godine zastari postupak protiv Bogoljuba Karića i njegove porodice, u kojem se tereti da je prilikom privatizacije „Mobtela” proneverio 60 miliona evra, odbeglom srpskom tajkunu biće vraćena sva oduzeta imovina, vredna više milijardi evra!

Ukoliko Karić održi reč, Srbija će postati vlasnik više velelepnih vila, kuća, stanova i desetak preduzeća. Država će dobiti i ključeve velelepne vile u Tolstojevoj 29 na Dedinju, koju su Karići iznajmili jednoj ambasadi za 200.000 dolara godišnje.

Takođe, državni službenici ući će u posed i zgrade u ulici Palmira Toljatija 3, koja ima 1.778 kvadratnih metara, na 13 ari placa. Država će da gazduje i vilom u Temišvarskoj 2, dobiće tri kuće i četiri stana u vlasništvu članova porodice Karić i zgradu u Zvečanskoj 54. Na toj adresi nalazi se i sedam stanova površine veće od 600 kvadrata.

U državnoj garaži će onda biti parkiran i impozantni vozni park porodice Karić, vredan nekoliko miliona evra. Među njima je skupoceni „ferari 599 fjorano F-1”, koji je koštao neverovatnih 300.000 evra, „hamer”, „audi A8”, BMW 3, „mercedes SL”, čija vrednost dostiže i 200.000 dolara, „fijat 500 abart” od 35.000 evra. Ovi automobili se čuvaju u magacinu Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom i nisu davani nikome na korišćenje.

Zastarela optužnica!

Proces po optužnici koje je Više tužilaštvo podiglo još 2010, tereteći Bogoljuba i Sretena Karića, kao i njihove saradnike da su od 1998. do 2005. nezakonito prebacili više od 60 miliona evra na preduzeće „Karić“ i privatne račune tako što su kontrolisali UO „Mobtela”, zastareo je zasad u slučaju šest optuženih. Protiv Karića se vodi istragu i u Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnji da su oštetili državu prilikom privatizacije „Mobtela” za oko 60 miliona evra. U Tužilaštvu se nezvanično priča da bi ovaj postupak mogao da zastari 2017.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track