Najnovije vesti

ALARMANTNO: Usvojte što pre Aleksin zakon i sprečite vršnjačko nasilje!
Foto: Privatna Arhiva

Majka pokojnog dečaka iz Niša apeluje

ALARMANTNO: Usvojte što pre Aleksin zakon i sprečite vršnjačko nasilje!

Društvo

Dragana Janković, majka Alekse iz Niša, koji je 2011. oduzeo sebi život zbog vršnjačkog nasilja, ponovo podseća na nužnost uvođenja Aleksinog zakona koji bi pomogao u suzbijanju takvih pojava

Slučaj vršnjačkog nasilja iz Vranja, kada su osmorica drugova iz odeljenja brutalno pretukla desetogodišnjeg J. S. u OŠ „Branko Radičević“, ponovo je potresao Srbiju i još jednom podsetio na nužnost borbe protiv nasilja.Dragana Janković, majka Alekse iz Niša, koji je 2011. oduzeo sebi život zbog vršnjačkog nasilja, ponovo podseća na nužnost uvođenja Aleksinog zakona koji bi pomogao u suzbijanju takvih pojava.

- Veoma me je potresao slučaj ovog deteta iz Vranja, strašno je to. Gde je bio nastavnik, da li će direktor kazniti odgovorne i kako? Šta treba više da uradimo da zaštitimo našu decu? Ovaj slučaj je još jedan dokaz zašto se borimo za usvajanje Aleksinog zakona, da ne damo da se ovakvi slučajevi zataškaju - kaže Jankovićeva.

- Sastali smo se s ministrom prosvete Šarčevićem i obećao je da će zakon biti razmotren i da će čitav set novih zakona ući u proceduru početkom sledeće godine. Treba da se požuri, a do tada treba da podižemo svest o vršnjačkom nasilju.Suština Aleksinog zakona jeste to da se promene postojeći zakoni kako bi se efikasnije kažnjavali nasilnici vršnjaci, ali i roditelji i škole koji ne prijave nasilje.J. P.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...