ŽIVOT U ZONI SUMRAKA: Gde su danas BIZARNI likovi devedesetih u koje smo se kleli
Foto: Youtube

Ljubiša, Jezda, Seksi Nole, Dafina...

ŽIVOT U ZONI SUMRAKA: Gde su danas BIZARNI likovi devedesetih u koje smo se kleli

Društvo -

Iako su danas devedesete ponovo u trendu, mahom zbog muzike, retko ko bi se zaista vratio u to vreme kad su brendirane patike bile privilegija dok strahuješ da li će ti otac otići u rat, a sa TV-a odjekuje "Poštovana proročice Kleopatra..."

To vreme je bilo "med i mleko" za svojevrsne prevarante i bizarne likove koji su koristili muku naroda i izopačen sistem vrednosti da se domognu slave i novca. Setimo se nekih od njih - ne vratili se, ni oni ni to vreme:

Ljubiša Trgovčević

Bio je čuveni TV vidovnjak koji je predskazivao budućnost preplašenom i siromašnom narodu. I dalje "operiše": može se videti na nekim lokalnim televizijama gde daje astrološke konsultacije.

Evo kako izgleda danas:

Seksi Nole

Prvi i jedini voditelj u Srbiji koji je vodio erotsku emisiju, "Fantastik erotik", na TV Košava. Emisija se prikazivala u kasnim večernjim terminima, i iako danas deluje benigno u odnosu na sadržaj koji gledamo na TV ekranima, u to vreme se tretirala kao vrlo eksplicitna. TV Košave odavno nema, a Seksi Nole (Novica Mitrović) danas živi u Nemačkoj, oženjen je i ima dve ćerkice. Kako je nedavno izjavio, možda bi se vratio na TV ekrane - samo je pitanje da li bi uspeo da parira rijaliti vulgarnostima.

Evo Noleta danas:

Alan Čumak

Lažni iscelitelj iz Ukrajine čija je energija toliko jaka da leči sa fotografije. Ako se pitate ko je naseo na ovo - ogroman broj ljudi, s obzirom da se TV revija tada "prodavala kao luda".

U Ukrajini, odakle je ovaj čovek, gostujući na televizijama, savetovao je ljude da stave pored TV-a posudu s vodom u koju će preći njegova energija. Naravno da se nije penzionisao:

Jezdimir Vasiljević

Mahao nam je sa ekrana svežnjem novčanica i lulom, pričajući o svemirskim kamatama i zaradi - dovoljno da mu lakom narod poveruje. Očigledno nikada nećemo saznati koliko ljudi je prevario i za koliko novca, kao i gde je taj novac završio.

Međutim, ostao je bez novca, oduzete su mu nekretnine. Pre nekoliko godina bio je učesnik jednog rijalitija, ali bez uspeha.

Potom je pokušao da pokrene nekoliko poslova, takođe bez uspeha. Danas živi kao podstanar kod bivšeg radnika banke, hoda pomoću štapa i nema ni za cigarete.

Dafina Milanović

Jedno je doduše, bila u pravu: njen cilj bio je isključivo profit. U saobraćajnoj nesreći izgubila je decu i supruga, a potom je preminula od kancera 2008.

Proročica Kleopatra

Samoproklamovana kraljica među prorocima punila je TV ekrane, naslovne strane i ordinacije za prijem lakovernih, a praznila džepove svih onih koji su verovali da im samo njeni saveti mogu pomoći, čak ih i pozivajući u jedan beogradski hotel.

Iako je "TV proricanje" zabranjeno u Srbiju, "kraljicu među proročicama" to ne sprečava da "operiše" po regionu.

(EPK/BKTV News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track