(FOTO) REBIĆ U POSETI POLICIJSKOJ BRIGADI: MUP će nastaviti ulaganje u ovou posebnu jedinicu
Foto: MUP

Nove uniforme i zaštitna oprema

(FOTO) REBIĆ U POSETI POLICIJSKOJ BRIGADI: MUP će nastaviti ulaganje u ovou posebnu jedinicu

Društvo -

BEOGRAD - Direktor policije Vladimir Rebić poručio je danas, prilikom obilaska Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd, da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da ulažu u tu posebnu jedinicu, koja ima dugu tradiciju i koja se stara o sigurnosti i bezbednosti građana Republike Srbije.

„U narednih par meseci biće nabavljena oprema za Policijsku brigadu u vrednosti oko milion i po evra. Reč je pre svega o tehničkoj i komunikacionoj opremi, novoj uniformi, pancirima i drugoj zaštitnoj opremi, kao i o adekvatnim vozilima za prevoz pripadnika jedinice do mesta na kojima intervenišu“, precizirao je Rebić.

Direktor policije je najavio da će biti nabavljeno i 10 novih konja za jedinicu, s obzirom na činjenicu da u poslednjih 10 godina nije vršena nabavka službenih konja.

Objasnivši da se pripadnici Policijske brigade angažuju u slučajevima narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, obezbeđenja javnih skupova visokog rizika, ali i tokom vanrednih situacija izazvanih elementarnim nepogodama.

Rebić je istakao da policijski službenici zaposleni u ovoj jedinici moraju, u svakom trenutku, imati visok stepenspremnosti.

Direktor policije je ukazao da pripadnike Policijske brigade građani svakodnevno mogu videti prilikom obezbeđivanja javnih skupova, opserviranja parkova u kojima se skupljaju migranti, kao i na svim drugim skupovima na kojima se okuplja veći broj ljudi.

Rebić je podsetio da tradicija Policijske brigada datira još iz 40 godina prošlog veka i istakao da je reč o jednoj od najznačajnijih posebnih jedinica policije čiji se pripadnici svakodnevno suočavaju sa najsloženijim i najtežim bezbednosnim zadacima.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track