Stefanović: Policija postupa po Interpolovim poternicama
Foto: Zorana Jevtić

Ministar unutrašnjih poslova

Stefanović: Policija postupa po Interpolovim poternicama

Društvo -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija, kada postoji Interpolova poternica koja je validna, uvek postupa po njoj.

Odgovarajući na pitanje o poternici za srpskim državljanima koje traži Crna Gora zbog terorizma, Stefanović je objasnio da postoji procedura po kojoj pre svega Ministarstvo pravde treba da uputi nalog.

"Nakon dobijanja naloga od Ministarstva pravde nikakav problem nemamo da postupimo po svim nalozima naših državnih organa", rekao je Stefanović Posle obilaska Rečne policije, ministar je poručio da policija nikoga ne štiti i da uvek postupa po Interpolovim poternicama.

Na zahtev crnogorskog pravosuđa Interpol je raspisao crvene međunarodne poternice za dvojicom ruskih i dvojicom srpskih državljana, koji se potražuju zbog stvaranja kriminalne organizacije, pokušaja terorizma i dela podstrekivanja na rušenje ustavnog poretka i sigurnosti Crne Gore.Poternice su raspisane za ruskim državljanima Eduardom Širokovim (45) iz grada Čita i Vladimirom Popovim (36) iz Kirganstaja.

Istovremno na portalu Interpola objavljene su poternice za dvojicom srpskih državljana Nemanjom Ristićem (43) iz Beograda i Predragom Bogićevićem (47) iz Kragujevca.

Oni se sumnjiče za dela terorizam u pokušaju i stvaranje kriminalne organizacije.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track