SRBIJA U KOLAPSU: Na autoputevima usporen saobraćaj, kolone na rampama i graničnim prelazima!
Foto: AMSS

SRBIJA U KOLAPSU: Na autoputevima usporen saobraćaj, kolone na rampama i graničnim prelazima!

Društvo -

Drugi dan Božića pored jakog mraza i pravih zimskih uslova vožnje doneo je i pojačan saobraćaj na svim putevima, a posebno onim koji vode ka većim gradovima iz pravca svih turističkih mesta i skijališta u Srbiji.

Iz AMSS javljaju da je na autoputevima i putevima I i II prioriteta pojačan intenzitet saobraćaja, putevi su jedva prohodni i neočišćeni, a na pojedinim mestima stvara se čep.

Na naplatnoj rampi Bubanj potok u smeru ka Beogradu vozila se zadržavaju preko 80 minuta, a slično je i na naplatnoj rampi kod Preljine na Ibarskoj magistrali, gde se iz pravca Čačka ka Preljini stvorila kolona duga čak nekoliko kilometara.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima beleže se zadržavanja od 120 minuta na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, više od 60 minuta na graničnim prelazima Šid, Sot, Sremska Rača, kao i na graničnom prelazu Horgoš ka Mađarskoj.

Na graničnom prelazu Kelebija na izlazu iz zemlje čeka se čak 90 minuta, dok je na Bačkim vinogradima čekanje više od 120 minuta.

AMSS još jednom apeluje na vozače da zbog pojačanog saobraćaja imaju više strpljenja za volanom, da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu, da ne ulaze u rizična preticanja,a ujedno i podsećaju da na put ne kreću bez adekvatne zimske opreme i kompleta za prvu pomoć.

Vreme na graničnim prelazima je relativno i zbog otežanih uslova vožnje često promenljivo, te savetujemo vozače da za najažurnije informacije pozovu Operativni centar AMSS na broj 1987 koji je dostupan 24 časa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track