MAGISTAR BEZ POSLA Ministar prosvete: Svaka škola bi poželela Nevenu
Foto: Privatna Arhiva

Ministar prosvete nakon pisanja Kurira

MAGISTAR BEZ POSLA Ministar prosvete: Svaka škola bi poželela Nevenu

Društvo -

Šarčević poručio da bi poslodavcima preporučio osobu kao što je Dražovićeva, koja je master završila sa 9,86 i, iako nezaposlena, besplatno drži časove siromašnoj deci

Nakon pisanja Kurira o nezaposlenoj profesorki srpskog jezika i književnosti Neveni Dražović, ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da bi svakom poslodavcu preporučio ljude kao što je ova mlada Kraljevčanka.Dražovićeva je završila osnovne studije s prosekom 9,56, a master studije u Novom Sadu sa ocenom 9,86. I dok bi u nekoj drugoj zemlji sa takvim prosekom sa lakoćom našla posao, u Srbiji je stekla svega mesec dana radnog iskustva. Traži posao tri godine, svesna je teške materijalne situacije svojih sugrađana, pa stoga besplatno drži časove siromašnim učenicima osmog razreda.

Fond časovaMinistar prosvete Mladen Šarčević kaže da mu je veoma žao što ovako kvalitetna i školovana devojka nema posao.

- Nemam tu vlast da zapošljavam ljude, škole su autonomne prilikom izbora radnika. Srećna okolnost je što je magistrirala srpski jezik i književnost, nastava srpskog jezika ima veći fond časova, pa će se možda negde i ukazati potreba. Njen CV i ovo što ste napisali o njoj mogu da budu velika pomoć komisijama i školama - navodi Šarčević.Ministar je iskoristio priliku da pohvali projekat Dražovićeve.Velika spremnost- Da sam poslodavac u Kraljevu, svakako bih je zapazio i imao bih je u vidu. To je ljudska preporuka. Ako budem bio u prilici da je nekom preporučim, to ću i učiniti, jer osobe koje pokazuju takvu spremnost da rade i pružaju pomoć drugima svakako će biti dobri radnici.

Počastvovana pohvalamaBIĆU PRESREĆNA AKO SE ZAPOSLIMMlada Kraljevčanka je počastvovana pohvalama koje je dobila od ministra Šarčevića.- Zahvalna sam i njemu, a posebno Kuriru na pomoći i na tekstu koji ste objavili o projektu besplatnih časova za siromašne i iskreno se nadam da će i Kraljevo kao grad organizovati takav projekat. Beskrajno vam hvala, ovu akciju nisam pokrenula radi sebe, već zbog drugih, a za moj posao, valjda će nešto biti. Ne odustajem, ako se i meni desi da se zaposlim, biću prezadovoljna.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track