RODITELJI, OVO JE VAŽNO: Počeo da radi Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu
Foto: Shutterstock

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

RODITELJI, OVO JE VAŽNO: Počeo da radi Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu

Društvo -

BEOGRAD - Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da je danas počeo da radi Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu, tako da svi građani, uključujući i decu i maloletna lica, mogu da pozovu taj centar za savete iz oblasti bezbednosti na internetu ili da prijave ugrožavanje bezbednosti dece na internetu.

Kako je saopšteno, građani mogu da prijave zloupotrebu interneta i ugrožavanje bezbednosti dece na internetu na broj telefona 19833, ali i slanjem mejla na adresu bit@mtt.gov.rs ili putem elektronske prijave na portalu www.pametnoibezbedno.gov.rs.

Foto: Thinkstock/Ilustracija
Foto: Thinkstock/Ilustracija

"Time što smo uspostavili ovaj kontakt centar preduzeli smo i preventivne mere, kako problem bezbednosti dece na internetu ne bi eskalirao. Postojanje jedinstvenog mesta za savete i prijavu bilo je neophodno i kako bi i deca i roditelji, nastavnici i svi drugi, na jednom mestu mogli da saznaju sve što ih zanima o ovoj temi, odnosno da prijave bilo koji problem koji uoče, a tiče se zaštite i bezbednosti dece na internetu", istakla je Matić.

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu pokrenulo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, na osnovu Uredbe o zaštiti i bezbednosti dece prilikom korišćenja novih tehnologija.U radu centra uključeni su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Republičko javno tužilaštvo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li me mama razume: Kada smo najpotrebniji našoj deci?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track