Srpski taksisti ne mogu u Crnu Goru!

Međudržavni skandal

Srpski taksisti ne mogu u Crnu Goru!

Društvo -
Crnogorska policija oduzima nam vozila i kažnjava nas sa 150 evra tvrdeći da je to odluka vlade, kaže Fahrudin Šantić
BEOGRAD - Dalje neće moći!
- Crnogorska policija i saobraćajni inspektor zaustavili su me pod rotacijom kod graničnog prelaza ka Pljevljima. Uhapsili su me kao najgoreg kriminalca, i to samo zato što imam taksi tablice iz Srbije! Oduzeli su mi automobil, naplatili kaznu od 150 evra i skinuli tablice sa oznakom TX. Posle 48 sati vratili su mi kola i pripretili da se ne vraćam u Crnu Goru, jer sam „obeležen“!
Ovo za Kurir tvrdi prijepoljski taksista Fahrudin Šantić, koji nije jedini vozač koji je doživeo neprijatnost:
- Skidaju tablice TX i naplaćuju kazne! I sve to sa obrazloženjem da je uredbom vlade zabranjeno da se voze automobili sa stranim taksi tablicama.
Ljubinko M., još jedan od prijepoljskih taksista, tvrdi da im pojedini vlasnici agencija za autobuski prevoz u dogovoru s policijom prave zasede uz obrazloženje da im kradu putnike, što on demantuje.
- Kako ja s porodicom da odem na odmor? Zar pored svog vozila treba da plaćam autobus?! - ogorčen je Ljubinko.
Republički inspektor za drumski saobraćaj Crne Gore Ljubiša Živaljević navodi da ni u jednu državu u regionu ne mogu da uđu strani taksisti:
- Taksisti misle da je i dalje jedna država, jedno saobraćajno tržište. Nek probaju da odu u Hrvatsku pa će da vide kako će proći.
Na pitanje kako će srpski taksisti na letovanje, kaže:
- Policija će ih pustiti ako članovi njihove porodice pokažu lična dokumenta.

Ministarstvo: Protestovaćemo!Milorad Ilić, pomoćnik ministra infrastrukture za drumski saobraćaj, kaže da nije dovoljno upoznat s detaljima ovog slučaja:- Proverićemo i na osnovu toga videti šta dalje. U sporazumu ne postoji odrednica da taksisti sa TX tablicama ne smeju u Crnu Goru, to je njihovo tumačenje. Ako je zaista tako, protestovaćemo i rešiti slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track