KIŠOVITO JUTRO, PA VEDAR DAN: U Srbiji danas sunčano i toplo, do 18 stepeni
Foto: Beta/Saša Đorđević

Vremenska prognoza

KIŠOVITO JUTRO, PA VEDAR DAN: U Srbiji danas sunčano i toplo, do 18 stepeni

Društvo -

Veći deo dana vreme će biti pretežno sunčano i toplo, samo će ujutro u severnim, zapadnim i centralnim krajevima biti umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, po podne u skretanju na jugoistočni, u toku noći na jugu Banata u pojačanju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od -3 C, na jugoistoku Srbije do 6 C, na severu i u Negotinskoj Krajini. Najviša temperatura od 13 do 18 C.

U Beogradu će ujutru biti pretežno oblačno, u pojedinim delovima grada sa slabom kratkotrajnom kišom. Pre podne doći će do postepenog razvedravanja, a od sredine dana pretežno sunčano.

SMENA ZIME I PROLEĆA: Sutra ujutru MINUS i KIŠA, preko dana SUNCE, a za VIKEND...

Vetar slab i umeren, severozapadni, po podne u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura oko 6 C, najviša oko 15 C.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u subotu će biti pretežno sunčano i još toplije, u košavskom području i na planinama vetrovito. Najviša temperatura u većini mesta oko 20 C.

U nedelju postepeno naoblačenje, koje će najpre na severu i zapadu usloviti manji pad temperature i povremeno kišu, dok će na istoku i jugoistoku veći deo dana biti suvo i toplo sa najvišom temperaturom i dalje oko 20 C. U Pomoravlju i Podunavlju košava u slabljenju.

Od ponedeljka do kraja perioda umereno do potpuno oblačno i svežije sa češćom pojavom kiše, a na višim planinama snega.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OTKRIVAMO: Kako da sprečite nastanak alergija?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track