Bruka: Starcu plene imovinu zbog 129 dinara!

Muke Dušana Tatalovića

Bruka: Starcu plene imovinu zbog 129 dinara!

Društvo -
Sudski izvršitelji upali su mi u stan na Ceraku i rekli da će odneti sve što imam zbog duga za održavanje stanova

BEOGRAD - Ne dam i tačka!Dušan Tatalović (83), koga je pre 16 godina tužila Vojna ustanova za održavanje zgrada i stanova zbog spornog duga od 128,99 dinara, kaže da neće da im plati iz principa. Čak i kad su mu sudski izvršitelji zakucali na vrata, Dušan je ostao odlučan u nameri da iz džepa ne izvadi svotu za koju i sam kaže da je „sića“.

- Upali su pre dva meseca s policijom. Popisali su sve stvari i rekli da će mi doći i odneti sve što imam. I sve to zbog 128,99 dinara?! Sram, sram, ma tri puta ih sram bilo! Od 1996. godine ganjam se s Vojnom ustanovom i još neće da me ostave na miru. Tvrde da im nisam platio naknadu na ime održavanja zgrade i stanova, što nije tačno. Zamislite u ovim godinama da mi sve oduzmu - ljutito nam priča Dušan.

On je bio je predsednik skupštine stanara u Zemunu kad je s Vojnom ustanovom potpisao ugovor o održavanju stambene zgrade u kojoj je tada živeo.

- Ova ustanova nikada nije obaveštavala skupštinu stambene zgrade o sredstvima koja su stanari uplaćivali za održavanje. Ja sam novac redovno uplaćivao u dinar, a kad su se u zgradi dešavali najveći kvarovi, to su stanari plaćali iz svog džepa. Iako je u ugovoru pisalo da su nadležni iz Vojne ustanove dužni da to regulišu, oni nikada, ali nikada nisu reagovali. Ništa ih nije zanimalo, a sad hoće sve da mi uzmu. Sve je to čista korupcija, a ja ne dam pare i gotovo - kategoričan je Tatalović.

Zbog jednog evra prete mu oduzimanjem imovine
Zbog jednog evra prete mu oduzimanjem imovine

Ministarstvo: Dužan je!Iz Ministarstva odbrane rekli su nam da je Vojna ustanova podnela dve krivične prijave protiv Dušana zbog neplaćanja redovnog održavanja stambene zgrade u Zemunu.- Prvi iznos je 128,99 dinara, a drugi 3.226,38 dinara. Tatalović nije izmirivao obaveze prema Vojnoj ustanovi u periodima od novembra 2002. do avgusta 2005. i od januara 2011. sve do danas - rekli su iz Ministarstva.

Tuže Dušana, a puštaju lopoveDušanu plene imovinu zbog duga od 128,99 dinara, a po Krivičnom zakonu za krađe ispod 15.000 dinara se ne odgovara, o čemu je Kurir već pisao. Naime, takva nedela smatraju se „sitnim delom krađe, utaje i prevare“. Onaj ko ih počini ne goni se po službenoj dužnosti, nego po privatnoj tužbi.- Da bismo podneli prijavu protiv ovakvih lopova, neophodno je da žrtva bude prevarena za više od 15.000 dinara - kažu u policiji i dodaju da su oni dužni da oštećenom daju podatke o sitnom lopovu kako bi znao koga da tuži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track