U 55. GODINI: Preminuo novinar Nebojša Spaić
Foto: Fonet

Jutros u 8 časova, u Beogradu

U 55. GODINI: Preminuo novinar Nebojša Spaić

Društvo -

BEOGRAD - Novinar i pisac Nebojša Spaić preminuo je jutros u 8 časova, u Beogradu, u 55. godini, saopštio je NUNS.

Tokom novinarske karijere bio glavni urednik Radio Beograd 202, direktor Media centra u Beogradu, glavni urednik NIN, autor i urednik emisije Doba razuma, kolumnista u više nedeljnika, osnivač, direktor i vlasnik Agencije Kovačić i Spaić, i autor više knjiga.

Bio je izvršni direktor nedeljnika NIN do februara 2014, prethodno glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN od 2010. do 2013. godine. Posle početaka u listu Student, novinarstvom je profesionalno počeo da se bavi na Radio Beogradu 1986. godine.

Pisao je tekstove za Indeksovo radio pozorište i Radio na OK kanalu.Bio je suosnivač i novinar prvog privatnog političkog lista u Srbiji, nedeljnika Opozicija.Od 2001. do 2003. bio je glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 202, a u dva navrata, u drugoj polovini devedesetih i od 2003. do 2005, radio je i kao šef pres centra i izvršni direktor u beogradskom Medija centru.

Bio je i zamenik glavnog i odgovornog urednika časopisa Evropa, u izdanju Evropskog pokreta u Srbiji a tokom 2005. godine suosnivač nedeljnika Reporter.Vreme i datum komemoracije i sahrane biće objavljeni kasnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track