ISTINA O KOSMETU: Promovisan roman Sudija u ratu i miru Danice Marinković
Foto: Dragan Kadić

Nekadašnja šefica istražne ekipe Okružnog suda u Prištini

ISTINA O KOSMETU: Promovisan roman Sudija u ratu i miru Danice Marinković

Društvo -

Promocija knjige „Sudija u ratu i miru“ sudije i nekadašnje šefice istražne ekipe Okružnog suda u Prištini Danice Marinković održana je sinoć u Ruskom domu u Beogradu.

Reč je o istorijskom romanu u kojem je autorka kroz, kako kaže, ličan i porodični život htela da prikaže situaciju na Kosmetu nastalu delovanjem albanskih seperatista i terorista.

- Oni su kako ubistvom, tako i napadom ili kupovinom srpske imovine smišljeno radili na tome da stvore etnički čisto Kosovo. Tu je pominjan i slučaj sela Račak, kao i Klečka, gde je izvršen zločin nad civilnim društvom. Tu su pominjane sve terorističke akcije koje su teroristi izvodili na policiju, vojsku, civilno stanovništvo, čak i na Albance lojalne Srbiji - rekla je za Kurir Marinkovićeva i osvrnula se i na period kad je čak pucano na nju kako se ne bi saznala istina o slučaju Račak, što je bio i povod da se bombarduje SRJ:

- Posle tri dana sprečavanja i pucanja uspela sam da uđem na teren i da utvrdim i dokažem istinu da se u Račku nije dogodio masakr, nego da su nastradali pripadnici terorističke bande u sukobu s policijom.Na promociji su govorili bivši ministar pravde Nikola Selaković, diplomata Vladislav Jovanović, akademik i istoričarka iz Rusije Jelena Guskova, predsednik odbora Republike Srpske za pomoć Srbima s Kosova Milorad Arlov, književnica Ljiljana Bulatović, bivši funkcioner DB na Kosovu Miroslav Radević, književnik Blagoje Nikolovski i, u ime izdavača IP „Rad“ iz Beograda, Nebojša Nikolić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 21.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track