SEĆATE SE KOVAČEVIĆA SA DESETORO DECE: Ovako oni slave Vaskrs! Farbamo 200 jaja, deca odmah polupaju

Veselo

SEĆATE SE KOVAČEVIĆA SA DESETORO DECE: Ovako oni slave Vaskrs! Farbamo 200 jaja, deca odmah polupaju

Društvo -

Bojimo svi, a volimo da pravimo i pite, kolače, sarmice od zelja i pogaču. Na praznik rano ujutro idemo na liturgiju, kaže mama Maja

Porodice za Uskrs uglavnom farbaju oko 50 jaja, a Kovačevići iz Kraljeva sa desetoro dece oboje čak 200 komada.Uskrs je u njihovoj kući poseban događaj.

- Kada krenu pripreme za praznik, svako ima svoje zaduženje. Jedan deo jaja bojimo u boju, a drugi deo u lukovinu, zelje, cveklu, skupljamo i cvetiće kojima ukrašavamo jaja - priča majka Maja Kovačević.Maja ima 35 godina i rodila je Milicu (12), Miloša (11), Milana (9), Mihaila (8), Radoša (6), Ratka (5), Ružicu (4), Miodraga (3), Nikolinu (2) i Jovana (7 meseci).

- Za Vaskrs ustajemo rano i idemo na liturgiju. Glavni problem je što za praznik deca polupaju sva jaja i ljuske su svuda, pa kad neko svrati, nemamo da ga počastimo - priča mama uz osmeh.

Trpeza Kovačevića je bogata, a neizostavne su pite.

- Za kolače smo zadužene Milica, Ružica, moja baka i ja. Dečaci idu s tatom u kupovinu - nekad je to prase, nekad roštilj, zavisi kako smo usaglasili želje. Najviše volim da napravim sarmu sa zeljem i veliku pogaču, jer mi je to simbol te trpeze - navodi Maja.Priča porodice Kovačević nije jedna od onih tužnih priča višečlanih porodica. Ne primaju nikakvu pomoć od države, i ne traže je. Maja i suprug Radiša sa osmehom kažu da su deset puta dobili najveći blagoslov od Boga. Kovačevići poseduju izdavačku kuću „Glas Srpske“ i nacionalnu reviju Kraljevske novine, a aktivno je njihovo udruženje koje se bori za bolji život višečlanih porodica „Kneginja Persida Karađorđević“.

MAJKA HRABROST: Maja ima 35 godina, 10 dece i nikad ne kuka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track