DEVOJČICA DIVLJAČKI PREBILA VRŠNJAKINJU Majka pravda nasilnicu: Ćerka mi je bila izazvana
Foto: Shutterstock

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Smederevu

DEVOJČICA DIVLJAČKI PREBILA VRŠNJAKINJU Majka pravda nasilnicu: Ćerka mi je bila izazvana

Društvo -

Roditelj devojčice koja je vinovnik tuče kaže da isprebijana devojčica hoće da bude žrtva, a slika se u brushalteru i gaćicama

Nezapamćeni slučaj vršnjačkog nasilja potresao je Srbiju, a ono što je potpuno uznemirujuće jeste činjenica da je reč o tuči devojčica.Društvenim mrežama kruži snimak brutalnog nasilja na kom se vidi kako devojčica bezdušno i divljački udara i šutira svoju vršnjakinju, koja je uspela samo rukama da zaštiti glavu.

Snimak na Fejsbuku

Kako Kurir saznaje, do tuče je došlo u ponedeljak uveče u stambenom objektu pored OŠ „Jovan Cvijić“. Učenica sedmog razreda OŠ „Sveti Sava“ brutalno je tukla vršnjakinju iz druge škole.Snimak je bio postavljen na njen Fejsbuk profil, ali pre nego što je obrisan imao je čak 376 lajkova, što je pokazatelj da su deca na pogrešnom putu. Redakciji Kurira se javila majka devojčice (ime i prezime poznato redakciji) koja je tukla vršnjakinju.- Moje dete je bilo izazvano na takvo ponašanje. Ne poričem da je do tuče došlo, ali se ona nije dogodila u školi, već u Cvijićevoj ulici - rekla je ona.
Napala Aleksinu majku
Snimak je objavila i Dragana Janković, majka tragično preminulog Alekse Jankovića, koja je zbog vršnjačkog nasilja i izgubila sina. Na svom Fejsbuk profilu majka devojčice, koja je na snimku prikazana kao vinovnik tuče, obratila se i Dragani Janković:- Iznela si u svom statusu prave neistine. Kao prvo, tuča nije bila u školi, kao drugo, nije izbačena iz kluba, a kao treće, nema nijedan ukor. Mislim da treba da proveriš informacije pre nego što ih izneseš u javnost. Ne opravdavam tuču, ali dete je bilo izazvano. A to što prebijena devojčica želi da bude žrtva u svemu i da postigne neki rejting, neka ga postigne svojim video-snimcima u brushalteru i gaćicama.Direktor OŠ „Sveti Sava“ u Smederevu Veselin Stojković, čija je učenica tukla vršnjakinju, rekao je za Kurir da je o incidentu obaveštena policija.

Obaveštena policija

- Incident se nije dogodio u školi, već u holu stambene zgrade. Istražni postupak je u toku, obaveštena je policija i mi ćemo dobiti zvanični izveštaj policije kada se istraga završi. Nažalost, u toj tuči je učestvovala naša učenica. Mi smo kao škola reagovali, pokrenuli smo tim za borbu protiv nasilja, napravili smo izveštaj i prosledili ga Ministarstvu prosvete - naveo je on.Pitanja smo uputili i Ministarstvu prosvete, ali do zaključenja broja nisu odgovorili.

Đorđe Vukadinović Nasilje nas obasipaTo postaje neka vrsta epidemije. Nasilje nas prosto obasipa sa svih strana, iz medija, rijalitija, pa i Skupštine. Dubravka FilipovskiProblem koji eskalira

Vršnjačko nasilje je problem koji eskalira u poslednje vreme i to je veoma ozbiljno. Vaspitna uloga škole je negde u drugom planu, zapostavljena. Petar Jojić Pooštriti kazneSvedoci smo stravičnih događaja. Treba pooštriti kazne, država mora sa svoje strane više da učini da se zakonska regulativa donese i primeni.

(KURIR TV) BRUTALNO NASILJE U SMEDEREVU Pogledajte kako je devojčica DIVLJAČKI PRETUKLA vršnjakinju!

M. Branković - S. Đurić

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track