PAŽLJIVO ZA VOLANOM: Saobraćaj bez zastoja, oprez zbog najavljenih pljuskova
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

PAŽLJIVO ZA VOLANOM: Saobraćaj bez zastoja, oprez zbog najavljenih pljuskova

Društvo -

Saobraćaj na putevima Srbije od jutros se odvija bez zastoja, ali se oprez savetuje zbog najavljenih pljuskova sa grmljavinom koji mogu da otežaju uslove vožnje, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

AMSS je pozvao vozače da tokom dana voze sporije na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, pored Drine, Zapadne i Južne Morave, a posebno na putevima u planinskim predelima gde su mogući odroni.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima na srpskim graničnim prelazima vozila se zadržavaju oko 20 minuta.Teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje, na graninom prelazu Šid zadržavaju se oko 120 minuta, na Horgošu oko 90 minuta, a na prelazu Batrovci takodje na izlazu z Srbije oko 60 minuta.Saobraćaj će biti usporen na deonicama Čačak - Guča i Čuga - Vučkovica, Kratovska stena - Guča i Belica - Mirajići, kao i Pakovraće - Lučani do 19. maja zbog popravke odbojne ograde.

Do 31. jula izvodiće se radovi na deonici Mala Krsna - Požarevac i saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 24. maja izvodiće se radovi na deonici autoputa do centra Vrčina, dok će do 22. maja biti onemogućen izlaz na autoput sa petlje Tranšeped u smeru ka Nišu i saobraćaj će biti preusmeren Beogradskom ulicom ka petlji Vrčin.Radovi na autoputu Beograd - Novi Sad u zoni nove petlje "Nova Pazova" su u toku, zbog čega je za saobraćaj zatvorena zaustavna traka u smeru od Novog Sada ka Beogradu.

Haos na Šidu

Teretna motorna vozila se na izlazu iz Srbije, na graničnom prelazu Šid zadržavaju oko dva sata, saopštio je jutros AMSS, pozivajući se na podatke Uprave granične policije.

Na prelazu Horgoš, teretnjaci čekaju oko 90 minuta, a na Batrovcima, takođe na izlazu iz Srbije oko 60 minuta.

Na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

(Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track