NAPAD NA ROMSKOG DEČAKA: Odgovorni i policija, porodica...
Foto: Fonet

OSUDA NASILJA

NAPAD NA ROMSKOG DEČAKA: Odgovorni i policija, porodica...

Društvo -

Ministar istakao da se taj incident nije desio u samoj školi i da nije fer da se škola zbog toga smatra odgovornom

Ministar prosvete Mladen Šarčević osudio je fizičko nasilje nad romskim dečakom iz Osnovne škole „Karađorđe“ u Beogradu, ali i istakao da se taj incident nije desio u samoj školi i da nije fer da se škola zbog toga smatra odgovornom.

- Naravno da je nedopustivo da se deca fizički sukobljavaju. Ne želim da mešam teze, ali besmisleno je da se za incidente koji se dešavaju van škole odgovornom smatra samo škola - rekao je Šarčević.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, on je naveo da se nadležni trude da svaki problem reše.

- Postoje i drugi odgovorni, porodica, policija, centri za socijalni rad. Ovo se nije desilo u školi i besmisleno je njoj prišivati svaku odgovornost - rekao je Šarčević i dodao da je reč o vrlo uzornoj školi i da je vodi kvalitetan direktor.

Grupa učenika osmog razreda Osnovne škole „Karađorđe“ u Beogradu pretukla je dečaka Roma koji je držao srpsku zastavu, rekavši mu da nema pravo da nosi tu zastavu zato što je „Ciganin“. Ministarstvo je navelo da se incident desio van školskog dvorišta, a da je škola, odmah po saznanju, preduzela korake iz domena svojih nadležnosti.

Kurir / E.K.

TEROR: Tukli Roma (15) jer je nosio srpsku zastavu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track