SLUČAJ DIVLJIH SVINJA KAO OGLEDALO RADA MUP-A: Sindikat srpske policije protestuje protiv disciplinske prijave za svog člana
Foto: Nebojša Mandić

nije uočio krdo

SLUČAJ DIVLJIH SVINJA KAO OGLEDALO RADA MUP-A: Sindikat srpske policije protestuje protiv disciplinske prijave za svog člana

Društvo -

Sindikat srpske policije saopštio je da podnošenje disciplinske prijave njihovom članu jer u Izveštaju na poleđini patrolnog naloga "nije konstantovao da je uočio krdo divljih svinja na terenu" predstavlja odraz odnosa pojedinih rukovodioca prema izvršiocima.

I pored toga što je doneto Rešenje o oslobađanju policajca zaposlenog Regionalnog centru granične policije prema Makedoniji, sindikat traži odgovor na pitanje da li su divlje svinje problem MUP-a i da li neko može da ih kontroliše?

U sindikatu navode da imaju osećaj da su se "predstavnicima poslodavaca popeli na glavu upoznavajući ih sa mnogobrojnim čudnim situacijama gde se bahatim, nestručnim i bezobzirnim ponašanjem rukovodioca krše prava zaposlenih", što na kraju, po njihovim rečima, dovodi do demotivacije zaposlenih i štete po budžet MUP-a.

"Inicijative ili predlozi za pokretanje disciplinskih postupaka podnose se za svaku sitnicu. Prag tolerancije, solidarnosti, kolegijalnosti i pomoći je ispod svakog minimuma. Policajca na terenu 'gaze' sa svih strana. Od pojedinih građana to i očekujemo, njihova ljudska prava su očigledno važnija od takvog istog prava policijskog službenika. Ali nije za očekivati da će neposredni rukovodilac, bez ikakvog povoda podneti Predlog za pokretanje disciplinskog postupka policijskom službeniku zato što u Izveštaju na poleđini patrolnog naloga nije naveo da je za vreme smene uočio krdo divljih svinja!?", dodaju u Sindikatu srpske policije.

U saopštenju se navodi da ovaj sindikat smatra da podnešenje "komičnih i nedovoljno argumentovanih disciplinskih prijava" stvara ogromnu štetu po budžet MUP-a. "Divlje svinje su očigledno veliki problem MUP-a, jer su toliko podivljale da ih je nemoguće kontrolisati. Policijskim službenicima – izvršiocima to nije u opisu posla. Neko drugi je za njih nadležan", zaključuju u Sindikatu srpske policije. (Kurir.rs/021.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track