BRNABIĆKA ODRŽALA GOVOR ISPRED PALATE: Vlada Srbije uradiće sve što može da vi ostanete u zemlji, jer realno Srbija nema ništa bolje od vas
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dodeljene nagrade mladim talentima

BRNABIĆKA ODRŽALA GOVOR ISPRED PALATE: Vlada Srbije uradiće sve što može da vi ostanete u zemlji, jer realno Srbija nema ništa bolje od vas

Društvo -

BEOGRAD - Vlada Srbije će uraditi sve što može da stvori uslove da vi ostanete u zemlji, jer realno Srbija nema ništa bolje od vas, izjavila je premijerka Ana Brnabić na svečanoj dodeli plaketa Fonda za mlade talente učenicima srednjih škola, koji su osvojili nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, na platou ispred Palate Srbija.

Iskreno verujem da bez vas Srbija ne može da bude uspešna ni da ima dugoročno održiv dinamični razvoj, rekla je ona dodajući da smatra da je vlada zakasnila sa podrškom za mlade talente.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Sve što smo uradili u proteklih godinu dana je rađeno da bi se obrazovanje stavilo u fokus društva jer je znanje najvažnija vrednost 21. veka, rekla je Brnabić.

Ona je izjavila da su njena vrata uvek otvorena i da mladi treba samo da kažu kakva im je pomoć potrebna da ostvare svoj potencijal.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kao Vlada nećemo se mešati u to što radite, niti ćemo praviti zakone koji će vam otežavati to što radite. Želimo da vas slušamo kada kažete gde vam treba pomoć, rekla je ona i najavila investicije od 50 miliona evra u infrastrukturu za start apove.

Predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić je rekao da su nagrađeni mladi posebni jer lako uče, imaju mnogo znanja iz školskih i drugih područja, postavljaju pitanja i nisu zadovoljni odgovorima i žele da rešavaju izazove. Samo vi i vaši roditelji i nastavnici znate kako je teško postići rezultat, koliko je truda i odricanja potrebno, rekao je on i dodao da su ove nagrade samo prvi korak u ostvarivanju ciljeva.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 24 ČASA STRAŽA ZA NIČIĆEVE LJUBIČICE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track